Gustari sanatoase pentru copii

/ / Modificat: 2014-09-05
Gustari sanatoase pentru copii

Gustarile sanatoase pentru copii trebuie sa corespunda cerintelor nutritionale pentru crestere si dezvoltare, dar mai ales gusturilor pretentioase ale micutilor. Ele nu trebuie sa fie foarte calorice, dar sa contina suficienti nutrienti pentru a satisface foamea si pofta copiilor. Uneori, toate aceste cerinte sunt greu de respectat, dar nu imposibil!

Atunci cand esti acasa cu prichindelul tau ai la indemana mai multe optiuni pentru a satisface poftele si apetitul lui. In schimb, pachetelul de scoala sau plimbarile lungi necesita gustari rapide si rezistente la diferite temperaturi. Iata cele mai practice idei, pentru fiecare imprejurare!
gustari_sanatoase_copii_1

Mini-pizza

Poti opta pentru una dintre cele mai indragite preparate de copii, dar in miniatura. Foloseste o jumatate de chifla din cereale integrale si pune peste ea rosii, branza, masline si condimente, iar apoi bag-o putin la cuptor.

Mix de rontaiala

Fa un mix de cereale dulci pentru copii cu fructe confiate si nuci, alune ori mieji de seminte si ofera-le copilului pentru a le manca, dar fara sa adaugi lapte. Lasa-l sa rontaie bucatelele delicioase din bol. Ai grija ca bolul sa fie de dimensiuni mici, pentru ca acestea sunt destul de calorice.

Shake sau spuma de fructe

Cea mai hranitoare si preferata gustare pentru copii ramane amestecul de fructe, sirop de artar sau miere intr-un delicios shake peste care adaugi lapte si gheata. Poti opta pentru orice fructe care sunt pe placul copilului tau.

Popcorn

Cand esti in lipsa de idei si de timp opteaza pentru nabadaioasele floricele. Alege intotdeauna pungile simple, doar cu sare, si serveste-i copilului tau o portie zdravana, dar sanatoasa de cereale.

Briosa si un pahar cu lapte

O briosa simpla, din cereale integrale si un pahar cu lapte ar trebui sa satisfaca apetitul micutului tau pentru cateva ore bune.
art_pachet_scolar

Sandvis

Sandvisul ramane una dintre cele mai rapide si practice gustari. El poate fi si sanatos daca stii cum sa il prepari in mod corect.

Ai nevoie de 2 felii mici de paine si putin unt de arahide. Poti completa gustarea cu un pahar de laptic. Poti opta si pentru alte ingrediente in realizarea lui - branzica, sunculita de pasare, crema de branza, somon fume etc., in functie de ce este pe placul micutului tau.
sandvis_hello_kitty

Iaurt si biscuiti sarati

Un iaurtel mic si cativa biscuitei sarati se pot dovedi o gustare rapida si satioasa pentru cel mic. Aceasta optiune este buna de luat in considerare atunci cand acesta nu pofteste la ceva dulce, ci la sarat.

Biscuiteii sarati mai poti fi consumati si cu un strat subtire de crema de branza, iar daca pofteste si la dulce si la sarat in acelasi timp, poti adauga si cateva fructe peste.

Ciocolata neagra cu fructe proaspete sau confiate

Daca iti tipa de mama focului ca vrea "plaji" sau "dulciuri", ii poti potoli pofta printr-o gustare dulce, dar ceva mai sanatoasa decat prajiturile de la cofetarie.

Topeste putina ciocolata neagra si adauga in ea fie cateva fructe confiate, fie cateva feliute de banane sau alte fructe proaspete, in functie de ce pofteste stomacelul lui la acel moment.

Gris sau orez cu lapte

Grisul sau orezul cu lapte preparat in casa se poate transforma intr-una dintre cele mai gustoase preparate dulci pentru copii. Daca vrei ca preparatul sa fie mai sanatos, renunta la zahar in favoarea mierii sau melasei si nu exagera cu ea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari sanatoase copii Gustari copii Alimentatie copii Alimentatie sanatoasa copii

Articole recomandate

Citeste si despre