Cum faci curtea casei sigura pentru copii?

/ / Modificat: 2014-06-20
Cum faci curtea casei sigura pentru copii?

Vremea frumoasa e un bun motiv sa petreci tot mai mult timp alaturi de copii afara. Copiii sunt primii dornici sa se aventureze in cele mai ascunse cotloane ale gradinii, asa ca este indicat sa pregatesti bine curtea pentru momente de distractie si voie buna. Invata cum sa faci curtea casei sigura pentru joaca copiilor!

Strange resturile de peste iarna din curte

Fie ca e vorba de pietre, sticle, crengi, cioburi sau fiare, ele pot fi extrem de periculoase pentru copii si trebuie eliminate din calea lor. Multe dintre ele pot parea inofensive, insa cu putina neatentie se pot dovedi un adevarat pericol.

Atentie la marginile si colturile amplasamentelor din curte

Este posibil sa ai in curte cusca pentru caine, un dulap pentru scule si alte instrumente, gratar etc. Indicat este sa analizezi cu atentie marginile si sa le izolezi daca sunt ascutite. De asemenea, acopera colturile acestora pentru a nu risca accidente inutile. Exista sigurante de cumparat pentru colturi.

Evita sa dai cu substante sau ingrasaminte chimice pe plante

Daca nu vrei ca cel mic sa se intoxice cu diversi agenti chimici de ingrasare a pamantului care se dau pe copaci ori plante pentru a le proteja de insecte, atunci foloseste numai produse naturale si inofensive sau... deloc.

Atunci cand se joaca, micutii uita mereu ca trebuie sa se spele pe manute inainte de a le baga in gurita dupa ce s-au jucat in pamant. Asa ca exista foarte mari sanse ca prichindelul tau sa inghita din aceste substante. Chiar si o cantitate foarte mica din ele poate fi otravitoare.

Indeparteaza toate sursele de apa din calea copilului

Nu lasa galeti, fantani, santuri, gropi sau chiar piscine acoperite cu apa in spatiul curtii ori gradinii. Chiar daca nu pare, unui copil nu ii trebuie un ocean intreg pentru a se ineca, exista accidente stupide care se pot intampla de la o simpla fantanica umpluta cu apa. Paza buna trece primejdia rea, asa ca asigura-te ca nu exista un asemenea pericol in preajma micutului.

Inchide uneltele si instrumentele pentru gradinarit intr-un loc sigur

Pune-le intr-un depozit sau in garajul inchis, insa in niciun caz nu le lasa la-ndemana copiilor. De la masina de tuns iarba la fierastrau si pana la greble sau lopeti, ele sunt un pericol foarte mare pentru copii. De aceea, trebuie tinute departe de tentatia copiilor!

Pune suprafete artificiale sau nisip in spatiile unde exista ciment

Fie ca alegi zgura, nisip, covor de iarba artificial sau alte suprafete de gradina este important sa acoperi spatiile unde se perinda mereu copilul, daca sunt asfaltate sau pietruite. Trebuie sa te asiguri ca daca micutul tau cade de la o oarecare inaltime, aterizeaza pe o suprafata moale. Aceste suprafete atenueaza impactul caderii.

Delimiteaza si inconjoara cu gardulet spatiul de joaca in care are voie copilul

Asa este cel mai sigur. Cel mai probabil nu poti lasa toata curtea la bunul plac al copilului, insa poti delimita o parte a ei pe care sa i-o dedici numai lui. Aceasta va fi plina de nisip si jucarii pentru el. Si trebuie inconjurata cu un gardulet special pentru copii (care sa nu aiba margini taioase si colturi periculoase) mai inalt, astfel incat sa nu il poata sari.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta copil Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre