6 motive pentru care copiii mici sunt adorabili

/ / Modificat: 2013-11-25
6 motive pentru care copiii mici sunt adorabili

Fiecare parinte isi iubeste enorm copilul, indiferent de felul in care arata sau ce face. Exista insa cateva motive incontestabile pentru care toti copiii mici sunt adorabili si devin veritabili magneti pentru dragostea celor din jur, chiar si pentru cei care nu credeau ca fapturile acestea mici si minunate le pot starni astfel de sentimente!

Pentru ca spun lucruri... trasnite

Nu doar ca pocesc cuvinte si dau nastere unui vocabular propriu, care suna oricum, numai a limba romana nu, dar pun si cele mai interesante, amuzante si chiar inconfortabile intrebari... in public! Chiar daca, de multe ori, parintilor le vine sa intre in pamant de rusine la adresarea intrebarii "ce este sexul?", "pe unde iese copilul?" sau "cum se fac copiii?", recunosc ca momentele alese pentru acestea si chiar intrebarile in sine sunt adorabile cand sunt balbaite de copii de numai cativa anisori.  

Pentru ca se fac totuna cu mancarea la masa

Copiii mici nu mananca atunci cand stau la masa. Dau adevarate lupte cu unele alimente din farfurie, iar cu altele, adora sa se joace si sa le gaseasca noi sensuri. Parca isi spun in minte "Hmmm, ce moale si cremos este iaurtul acesta! Oare pot sa desenez cu el pe masa? Sau mai bine... pe hainute?! Dar, de ce nu pe amandoua?!".

Si uite-asa hainele copilului, masa, podeaua si totul in jurul lui capata culoarea si textura mancarii din farfurie. Inainte sa apuci ca macar sa te enervezi pentru mizeria creata, te uiti la copilul tau si te bufneste rasul cand ii vezi mustatile albe, bulinele colorate de fructe de pe hainute si piureul asezat strategic, pe post de palarie, in cap.  

Pentru ca iubesc neconditionat si sunt lipiciosi

Cand sunt mici, si inca nu descopera puterea santajului emotional, copiii nu se folosesc de afectiune pentru a obtine lucruri sau jucarii. Fiecare dovada de iubire este sincera si neconditionata. Copilul tau te va iubi intotdeauna, indiferent de ce s-ar intampla, dar atunci cand este mic, dovezile lui de dragoste sunt atat de sincere si inocente, incat sunt magulitoare.

O mangaiere pe crestet cu mana lui micuta, un sarut dulce de la acadele pe obraz si o declaratie pocita de dragoste reprezinta reteta perfecta pentru a depasi orice problema si a-ti starni, intr-o clipita, un zambet pe buze. Gesturile emotionante iti patrund rapid in suflet si se lipesc ca o caramea de inima ta. Afectiunea copilului mic este contagios de adorabila.  

Ofera utilizari amuzante lucrurilor din casa

Copiii mici sunt creativi, iar imaginatia lor nu cunoaste limite. Reusesc sa ofere utilizari dintre cele mai interesante lucrurilor din jur, abilitate care le asigura o doza substantiala de "adorabilitate". Cat de tare te amuzi cand iti vezi copilul ca incearca sa isi puna pantalonii pe cap, ca foloseste oala pe post de palarie sau ca, in incercarea de a-si pune bluza pe el, ramane "blocat" in ea si nu mai reuseste sa vada nimic in jur?

Nici macar atunci cand intra cu totul in cuva de la masina de spalat, avand impresia ca este roata din parcul de distractii, nu te poti supara pe el, intrucat este adorabil!  

Pentru ca zambetele si rasetele lor sunt contagioase

Zambetele si rasetele galagioase ale copiilor sunt cel mai bun remediu naturist pentru o zi proasta! Nu este nevoie decat sa iei o portie sanatoasa de rasete amuzante si dragalase ale copiilor, pentru ca starea ta de spirit sa revina imediat la "ganduri" mai bune, dar si sa te indragostesti iremediabil de ei!

Pentru ca sunt plini de bucurie si voie buna

Nu in ultimul rand, copiii mici sunt un izvor nesecat de bucurie si voie buna! Foarte rar o sa vezi copii mici suparati... prea mult timp! Ei stiu cel mai bine sa se joace, sa se distreze si sa rada cat e ziua de lunga. Aceasta bucurie inocenta ii face cu adevarat adorabili si, de ce nu, un model demn de urmat pentru tine, care ar trebui sa furi putin din voiosia lor si sa iti condimentezi, din cand in cand, viata cu ea!  

Cu siguranta, mai sunt foarte multe motive care fac copiii atat de adorabili! Ajuta-ne sa completam articolul si ofera-ne si sugestiile tale, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii adorabili Dragoste copii Sentimente copii

Articole recomandate

Citeste si despre