5 moduri creative prin care sa faci baita distractiva pentru copii

/ / Modificat: 2018-07-31
5 moduri creative prin care sa faci baita distractiva pentru copii

Parintii care au copii cu varsta intre 1 si 4 ani stiu ca ritualul baitei de seara poate fi extrem de frustrant. Desi multi dintre noi consideram o baie in cada ca fiind o modalitate optima de relaxare, nu toti copiii ne impartasesc sentimentele, ba chiar multi dintre ei vor spune ca detesta cele 30 de minute dedicate baitei.

5 moduri prin care sa faci baita distractiva pentru cei mici

Incearca si tu cateva moduri creative prin care sa faci baita distractiva pentru cel mic, ca sa va puteti bucura impreuna de cateva momente de relaxare inainte de un somn odihnitor.

Fa o baie colorata

Incearca sa adaugi cateva picaturi de vopsea alimentara in cada de baie data viitoare cand cel mic este hotarat sa protesteze. Culorile nu vor pata pielea prichindelului tau, insa vor transforma baia in ceva distractiv si plin de culoare, care sa il tina ocupat si sa il amuze. Si daca te simti mai curajoasa decat de obicei, poti chiar sa il lasi pe el sa toarne culoarea in apa!

Fa o baie artistica

Pentru ca tot vorbim de culoare, ai putea sa incerci creioane colorate special concepute pentru a putea fi folosite in apa. Ele se curata usor, astfel incat copilul tau sa poata sa picteze peretii cazii in mod artistic si sa se concentreze pe aceasta activitate cat timp il samponezi (fara plansete si tipete).

Dupa ce terminati baia, desenele vor disparea si ele, pana data viitoare, cand daca te simti intr-o stare artistica, ai putea si tu sa te alaturi micutului, desenand povesti…lavabile.

Fa o baie fosforescenta

Pune cateva bratari fosforescente in cada cu apa si stinge lumina in baie. Culorile vor straluci in intuneric, iar cel mic nu va mai vrea sa paraseasca cada prea usor. Ca sa creezi o atmosfera si mai speciala, pune si niste muzica (genul disco s-ar potrivi genial in acest conext, nu?) si lasa-l pe cel mic sa se balaceasca in voie. Cu siguranta la urmatoarea baita, va fi nerabdator sa repete o astfel de experienta.

Fa o baie in… galeata?

Cine spune ca baia se poate face doar in cada? Fa din baita o adevarata distractie si umple o galeata mare de apa in care toddlerul tau sa se poata balaci. In comert poti gasi si cadite flexibile, sau poti folosi un cos de rufe din plastic, mai mare, ideea este sa faci baia diferita fata de ce este el obisnuit, pentru a-i capta atentia si a gasi metode noi de distractie, astfel incat sa anticipeze cu bucurie si nu cu neliniste urmatoarea lui baita.

Fa o baie "in familie"

Daca niciuna din variantele de mai sus nu functioneaza si copilul tau tot este reticent atunci cand aude ca este timpul baitei, poti incerca sa intri in cada cu el. Adauga niste spuma de baie si jucati-va impreuna. Conexiunea voastra si faptul ca te poate simti chiar langa el, in apa, il va face sa se relaxeze si sa se simta in siguranta. In plus, atentia pe care i-o acorzi va face din baiata o experienta placuta, cu siguranta. Si apoi, cui nu ii place baia cu spuma?

Uneori, pentru a-l convinge pe cel mic sa faca ce vrei (sau mai bine spus, sa faca ce ai nevoie sa faca), trebuie sa fii deschis ca parinte sa incerci abordarea lucrurilor obisnuite din alt unghi pentru ca atunci cand incerci altceva, aduci o schimbare de care copilul se va bucura si veti avea experiente mai relaxante si mai putin frustrante.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Baita bebelus Baita bebelusului Activitati educative baita Jucarii baita bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre