De ce ai nevoie pentru prima baita a bebelusului. Ce temperatura trebuie sa aiba apa

/ / Modificat: 2023-03-12
De ce ai nevoie pentru prima baita a bebelusului. Ce temperatura trebuie sa aiba apa

Pentru mulți bebeluși, timpul de baie poate fi cel mai bun moment al zilei, o experiență liniștitoare și relaxantă. După ce cordonul ombilical cade, îmbăierea bebelușului va face parte din rutină, ajutându-l să se odihnească și să se relaxeze. Momentul ideal este seara, deși fiecare familie va adapta rutinele la propria alegere. 

Băile ar trebui să dureze maximum 5 minute în primele luni ale bebelușului. Odată ce se bucură de timpul de baie, în jurul vârstei de opt luni îi putem lăsa să se joace mai mult timp in cadita, sub stricata supraveghere a unui adult. 

Cum decurge prima baita a bebelusului 

Ar trebui să încălzim camera la o temperatură de 22-24 ºC și să pregătim tot ce trebuie să avem la îndemână.

- Termometru: Temperatura apei trebuie să fie între 36-37ºC. Dacă nu aveți un termometru, puteți verifica temperatura apei prin scufundarea cotului sau a încheieturii mâinii în apă, deși un termometru de apă este întotdeauna mai precis. 

- Bureți: Bureții naturali sunt de preferat, deoarece sunt mai moi și este indicat să folosiți doi bureți diferiți, unul pentru fund și unul pentru restul corpului.

- Gel de baie și șampon: putem folosi un gel care poate fi folosit pentru corp și păr, cel mai bine este dacă este specific pentru bebeluși, există o mulțime de varietăți.

- Prosop: Este important ca acesta să aibă o glugă, deoarece astfel putem înveli bebelușul în el și nu va pierde căldura. Iarna îl putem pune deasupra caloriferului pentru a-i ține cald.

- Ulei: Când bebelușul este uscat putem să-l masăm și să-i hidratăm pielea, specialistii recomanda uleiul de migdale dulci, pentru naturalețea și beneficiile sale.

- Scutecul și crema de scutec: după ce bebelușul este uscat și hidratat îi vom pune scutecul; doar dacă este iritat vom pune cremă de scutec.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Baita bebelusi Baita bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre