Cum alegeti corect un sampon pentru bebelusi? Despre siguranta sampoanelor cu ingrediente naturale

/ / Modificat: 2024-01-16
Cum alegeti corect un sampon pentru bebelusi? Despre siguranta sampoanelor cu ingrediente naturale

In calitate de parinti, doriti sa-i oferiti copilului cele mai bune si sigure produse din tot ceea ce este accesibil. Dar, avand in vedere ca exista o sumedenie de tipuri de sapunuri, sampoane si lotiuni de corp, alegerea celor mai potrivite poate implica timp si consum de energie.

Cele mai multe sampoane pentru nou-nascuti de pe piata sunt examinate clinic si mentioneaza toate beneficiile pe care le ofera, insa chiar si in aceste conditii este nevoie de precautie. Deci, alegerea unui sampon pentru bebelusi necesita atentie sporita, deoarece multe dintre produse contin ingrediente care pot fi daunatoare de-a lungul timpului.

Aflati ce tip de piele are cel mic

Inainte de a alege cel mai bun sampon pentru bebelusi, este recomandat sa aflati mai intai tipul de piele al micutului. Exista mai multe sampoane pentru bebelusi, in functie de tipul de piele al celui mic. Daca pielea copilului este uscata, se recomanda sa optati pentru sampoanele care hidrateaza si ofera nutrienti scalpului. Daca scalpul bebelusului este uleios, trebuie sa alegeti sampoane fara ulei.

Alegeti un sampon care nu irita ochii

Multe sampoane pentru nou-nascuti contin ingrediente care irita ochii si care provoaca roseata si prurit (mancarime). Pentru a evita aceasta situatie, specialistii le recomanda parintilor sa utilizeze sampoane care nu provoaca lacrimare sau inrosire a ochilor atunci cand ii spala pe cei mici pe cap.

Cel mai sigur este sa optati pentru sampoane blande sau sa alegeti un sampon fara lacrimi.

Verificati intotdeauna eticheta produsului inainte de a-l cumpara

Cititi cu atentie lista de ingrediente inainte de a alege cel mai bun sampon pentru copii. Cititi eticheta de pe spatele produsului atunci cand doriti sa cumparati produse de baie pentru copii pentru a sti ce ingrediente au fost folosite. De asemenea, verificati din nou pentru a vedea daca produsele au fost testate clinic.

Multe produse pentru bebelusi contin substante chimice, cum ar fi parfumuri, insa acest lucru este mentionat de multe ori cu litere mici. Asadar, cand vine vorba de a alege sampoane de calitate pentru bebelusi si alte produse de baie pentru cel mic, cititi cu atentie etichetele.

Folositi sampoane pentru copii aprobate

Daca stiti ca bebelusul are scalpul sensibil sau probleme care afecteaza cresterea parului, discutati cu medicul pediatru si folositi samponul recomandat de acesta.

Utilizati produse pentru bebelusi testate dermatologic

In cazul in care bebelusul este alergic la anumite ingrediente, asigurati-va ca produsele pe care le cumparati sunt testate dermatologic.

De exemplu, unele sampoane contin substante chimice spumante care pot provoca iritatii ale pielii si roseata la nivelul ochilor. Asadar, atunci cand vreti sa cumparati cel mai bun sampon pentru bebelusi, alegeti produse testate dermatologic.

Optati pentru produsele care contin vitamine

Piata este inundata in zilele noastre de sampoane, lotiuni si sapunuri pentru bebelusi pe baza de vitamine. sampoanele de cea mai buna calitate pentru bebelusi contin vitaminele A, E si D care asigura nutrientii adecvati pentru parul, scalpul si pielea bebelusului. Aceste tipuri mentin sanatatea generala a scalpului celui mic.

Selectati sampoane pentru bebelusi cu pH neutru

Nivelul de aciditate sau alcalinitate al unui produs este masurat pe scara pH-ului. Produsele de par pentru bebelusi nu trebuie sa fie foarte acide sau alcaline.

Sampoanele de buna calitate pentru bebelusi au de obicei un pH neutru si sunt blande cu scalpul si parul copilului. Acest lucru ofera celui mic un par sanatos si curat in acelasi timp.

Alegeti un sampon pentru bebelusi cu ingrediente naturale

Specialistii le recomanda parintilor sa opteze pentru sampoanele care contin ingrediente naturale, deoarece acestea ajuta la hranirea si curatarea parului bebelusului. sampoanele pe baza de substante chimice pot afecta scalpul moale sau parul fragil si sensibil al micutului. in plus, aceste substante pot provoca reactii alergice. Pe de alta parte, un sampon cu ingrediente naturale ajuta la mentinerea unui par stralucitor si sanatos.

De ce important sa evitati sampoanele care contin substante chimice?

Daca vreti ca parul bebelusului sa fie curat si sanatos, cei mai multi medici pediatri va vor sfatui sa nu folositi produse care contin substante chimice precum colorantii sintetici. Motivul este usor de identificat. Culorile artificiale pot cauza probleme serioase de sanatate pentru nou-nascuti si bebelusii mici.

De asemenea, pielea si scalpul bebelusului sunt vulnerabile si din aceasta cauza vopselele sintetice pot perturba cresterea parului. Din acest motiv, este important sa alegeti un sampon pentru bebelusi, care nu contine substante chimice si coloranti.

Ingrediente de calitate

Ingredientele de calitate superioara din sampoanele pentru bebelusi genereaza mai putina spuma datorita puritatii mai mari. Amestecul precis de ingrediente pure sustine procesul de crestere a parului si hraneste scalpul copilului.

Cat de des ar trebui sa spalati parul bebelusului?

Parul bebelusului produce foarte putin ulei natural, asa ca nu este necesar sa-l spalati in fiecare zi, ci de cel mult o data sau de doua ori pe saptamana.

Daca micutul sufera de dermatita seboreica sau de „crusta laptelui”, cum i se mai spune, poate fi nevoie sa-i spalati parul cu un sampon usor de mai mult de doua ori pe saptamana. Dermatita seboreica este o afectiune care provoaca cruste cu aspect albicios, uleios sau uscat.

Asadar, daca bebelusul are eczema, evitati folosirea sampoanelor obisnuite si folositi in schimb produse emoliente. Consultati-va insa cu un medic pediatru inainte de a alege orice produs pentru cel mic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Baita bebelusului Bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre