5 traditii de sarbatori in familie

/ / Modificat: 2016-12-23
5 traditii de sarbatori in familie

Traditiile de sarbatori pot fi un liant important in familie si o ocazie de a crea amintiri frumoase pentru mai tarziu. Pentru a asigura un Craciun frumos in familie, tine cont de cinci traditii care sa nu lipseasca din programul familiei tale.

Impodobirea bradului

Bradul de Craciun este elementul decorativ cel mai important in perioada sarbatorilor de iarna. Ce este insa mai important: un brad ca in revistele de design interior sau copii fericiti ca au ajutat la impodobirea lui?

Lasa-i pe cei mici sa contribuie la impodobirea bradului chiar daca nu esti de acord cu alegerile lor cromatice. Pastreaza criticile pentru oricare alta perioada a anului si lasa-ti micutul sa se simta bine.

familie_craciun_sarbatori

Foto: wallcoo.com

Cantatul colindelor

Fie ca decizi sa mergi la colindat cu copilul sau sa cantati impreuna colinde acasa, cantecele de Craciun sunt o traditie importanta. Explica-i micutului tau insemnatatea din spatele colindelor si transforma cantatul lor intr-o traditie in familie de Craciun.

Deschiderea cadourilor

Poti alege sa programezi deschiderea cadourilor pentru seara de Craciun sau pentru dimineata de Craciun, insa este important sa pastrezi aceeasi regula pe masura ce copiii cresc.

Pentru bebelusi sau pentru copiii foarte mici, hartia subtire este cea mai buna modalitate de impachetare a cadourilor de la "Mosul". Panglicile lungi sau fundele pot reprezenta un pericol pentru micutul tau care baga totul in gura.

bebe_craciun

Film in familie

Traditia unui film vizionat in familie in fiecare an, de Craciun, nu este deocamdata foarte raspandita, in absenta unei selectii variate de filme de Craciun romanesti. Daca te-ai plictisit insa de filmele "Singur Acasa", difuzate aproape in fiecare an la TV, incearca o comedie usoara pentru copii, cu Stefan Banica Jr.: "Ho Ho Ho" disponibil pe Cineshop.ro.

Traditii noi pentru o familie noua

In fiecare familie poate exista o traditie unica, apreciata de cei mici tot mai mult pe masura ce cresc. Fie ca alegi sa le gatesti de Craciun un desert special sau ca il iei pe micutul tau la patinoar in fiecare an, organizeaza o traditie speciala in familia ta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familie Traditii Craciun Emotii copii Craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre