Inainte de a saruta un copil, GANDESTE-TE foarte bine! Ce a patit acest bebelus

/ / Modificat: 2019-10-14
Inainte de a saruta un copil, GANDESTE-TE foarte bine! Ce a patit acest bebelus

Bebelusii sunt adorabili. Nimeni nu poate spune altceva. Cand vezi un bebelus este ca si cum te-ar atrage un magnet si incepi sa-l pupi peste tot. Nu te poti abtine! 

Nu ai niciun fel de retinere, indiferent daca suferi de ceva sau ai vreo rana. Saruti copilul, uneori, spre stupoarei parintilor. Pentru a-i avertiza despre ce se poate intampla daca nu sunt atenti, o mama a publicat o imagine cu copilul ei care s-a ales cu un herpes, dupa ce a fost pupat de o persoana.

Pericolul de a infecta un copil cu herpes

Amy Stinton are un baitel, Oliver, de 14 luni. Intr-o zi a inceput sa-i apara eruptii cutanate. A crezut ca este vorba despre varicela, dar cand l-a dus la pediatru diagnosticul a fost cu totul altul: contractase herpes si a trebuit sa fie internat.  

Amy i-a facut poze bebelusului si le-a publicat pe retelele de socializare pentru a avertiza toti parintii in legatura cu ce se poate intampla daca cineva care are herpes pupa un copil. Si nu este singurul caz. In Australia un micut a murit din cauza unui herpes luiat de la cineva. 

copil herpes

Cand un adult este infectat cu un herpes, va suferi cateva zile un disconfort avand buza umflata. Problema este atunci cand un bebelus se infecteaza pentru ca sistemul lui imunitar nu este suficient de dezvoltat si nu poate lupta impotriva bolilor. Iar un simplu herpes poate provoca infectii foarte grave nou-nascutilor sau bebelusilor de cateva luni, care pot duce la  dizabilitati sau chiar la moarte.

Poti parea un parinte exagerat daca nu ii lasi pe ceilalti sa se apropie prea mult de copilul tau, dar un simplu sarut poate raspandi mai multe tipuri de boli. 

Herpesul la copii

Herpesul este o infectie virala care provoaca leziuni in jurul gurii sub forma de buba sau basica. De obicei, se dezvolta pe o parte a gurii, unde se formeaza vezicule care se deschid pentru a se umple cu un lichid. Apoi apare o coaja.

Procesul dureaza, de obicei, intre 10 si 15 zile si nu lasa cicatrici. Este esential ca virusul sa nu ajunga in zona ochilor, deci trebuie sa fii atent ca cel mic sa nu atinga bubitele si sa se spale frecvent pe maini.

Desi exista unguente, pentru a opri infectia este de preferat sa folosesti vata imbibata in spirt, pe care sa o aplici pe basica de 2-3 ori pe zi, pana se usuca.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Herpes copii

Articole recomandate

Citeste si despre