Un bebelus a murit dupa ce a fost pupat! Ce boala a contractat micuta care abia venise pe lume

/ / Modificat: 2018-09-13
Un bebelus a murit dupa ce a fost pupat! Ce boala a contractat micuta care abia venise pe lume

Doar 24 de zile a trait un bebelus din Queensland, Australia, care a murit la scurt timp dupa ce a fost pupat de o persoana cu herpes simplex!

Eloise Lampton s-a nascut perfect sanatoasa la un spital din Queensland, Australia. La doar cateva zile dupa ce a fost externata, insa, mama ei a observat ca cea mica nu ii accepta laptele, fiindu-i imposibil sa o hraneasca. Prin urmare, aceasta s-a intors cu bebelusul la spital, pentru mai multe investigatii. Dupa mai multe analize, medicii au descoperit ca micuta fusese infectata cu herpex simplex, virus pe care se pare ca micuta l-a contractat atunci cand a fost pupata de o persoana purtatoare!

Din nefericire, sistemul imunitar al micutei, inca insuficient dezvoltat, nu a putut lupta impotriva afectiunii. La doar o saptamana dupa ce a venit pe lume, Eloise a slabit 1 kg, ceea ce pentru un nou-nascut, este enorm, iar starea ei de sanatate s-a deteriorat rapid. In ciuda eforturilor medicilor de a o mentine in viata, in urmatoarele doua saptamani plamanii si rinichii fetitei au cedat, iar micuta a murit in cele din urma la in ziua in care a implinit 24 de zile de viata.

"Totul s-a intamplat atat de repede, in doar cateva ore. Eram cu ea la spital si ce credeam ca este doar o problema legata de alaptare, s-a transformat in cel mai mare cosmar. In noaptea respective medicii ne-au spus ca este foarte posibil ca cea mica sa nu mai prinda ziua de maine. A fost conectata imediat la aparate", marturisit mama fetitei pentru Dailymail.co.uk. "Zi de zi treceam prin niste momente devastatoare. Nu suportam sa o vedem asa. Era complet sedata, dar atunci cand ii atingeam manuta, parca incerca sa ma prinda de deget. Moartea ei a fost un soc pentru noi. A fost perfect sanatoasa si la nici cateva zile, s-a intamplat aceasta tragedie", adauga mama bebelusului.

bebelus-mort-herpes

Virusul herpes simplex este extrem de raspandit, in special in Australia, unde 90% din populatie este purtatoare. Acest virus se manifesta prin aparitia unor vezicule la nivelul gurii si buzelor, insa la bebelusii care nu au un sistem imunitar bine dezvoltat, poate fi fatal.

Cazul micutei Eloise, care a murit la scurt timp dupa ce a contractat herpes, nu este singurul de acest gen. In urma cu cateva luni, un alt bebelus a murit din cauza acestui virus, de asemenea, la trei saptamani dupa ce a venit pe lume. Jeff Gober, din Pheonix, Arizona, a marturisit pentru thesun.co.uk, ca fetita lui, Mallory, a fost diagnosticata cu herpes simplex, doar pentru ca a fost atinsa de o persoana purtatoare.

"Daca ai un nou-nascut, spala-te pe maini inainte sa-l atingi. Foarte mult. Si daca cineva vrea sa iti tina bebelusul in brate, obliga-i sa se spele pe maini inainte. Apoi fa-i sa se spele pe maini din nou. Sanatatea bebelusului tau este primordiala", a marturisit tatal micutei.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Herpes copii Herpes simplex copii

Articole recomandate

Citeste si despre