Ce tipuri de sunete ajuta la calmarea bebelusului?

/ / Modificat: 2014-05-27
Ce tipuri de sunete ajuta la calmarea bebelusului?

Sunetele si muzica sunt adesea folosite in incercarea de calmare a crizelor de plans la bebelusi. Acolo unde nicio alta metoda nu a dat roade, mamicile au descoperit ca unele sunete pot fi adevarate "cantece de leagan" si de relaxare pentru copii. Afla care sunt cele mai eficiente tipuri de sunete!

Apa de la robinet curgand

Se pare ca unul dintre sunetele care au avut cel mai mult succes printre mamici a fost cel al apei de la robinet care curge. Se pare ca acesta le aminteste de sunetele fluidelor din viata intrauterina

Bataile inimii

Ai putea constata ca simple asezare a copilului langa pieptul tau astfel incat sa auda bataile inimii ar putea fi de mare ajutor. Explicatia ar fi aceeasi ca in cazul auzului apei curgand, pentru ca le reaminteste de mediul sigur in care au trait cand erau in burtica mamei.

Sunete din natura

Fie ca le cauti online sau ca iti achizitionezi un CD care le contine este bine sa le ai prin preajma. Ele ajuta la eliberarea stresului si la inducerea unei stari de bine asupra copilului. Roxana_m, o cititoare si o mamica din comunitatea Copilul.ro sustine ca pe micutul ei il linistesc sunetele de balena sau delfini. 

Sasait

Repeta in mod prelungit si monoton sunetul "s" pentru a-l ajuta sa se calmeze. Fa-o cat mai aproape de urechea micutului. Sunetul in sine, dar si vocea calda a mamei sunt reteta perfecta pentru a-l ajuta pe copil sa se simta mai confortabil. Se pare ca sasaitul intra in top 5 sunete de calmare a bebelusului.

Aspiratorul

O metoda neconventionala, dar cu mare efect asupra bebelusilor, dupa cate declara din ce in ce mai multe mame. Exista bebelusi care se sperie foarte tare de acest sunet. Dar exista si copii care adora sa il auda si pentru care reprezinta o metoda reconfortanta eficienta. Poti incerca pentru a vedea ce reactie are bebele tau. Ai grija sa nu fie un volum exagerat de mare, iar daca nu ai cum sa controlezi volumul, porneste-l la departare de copil.

Masina de spalat in functiune

Pentru alte mamici, turele de la masina de spalat au avut si alt rol in afara celui de a spala rufe. Se pare ca au reusit sa atraga atentia si interesul bebelusilor care nu mai se puteau opri din plans. Daca asta il calmeaza, atunci rezerva-i ceva timp pe langa masina de spalat.

Fredonarea unei linii melodice

Nu trebuie sa fie neaparat un cantec de leagan, ci doar o fredonare aleatorie a unor sunete. Copii raspund cel mai bine la auzul vocii parintilor, in special a mamicii. Nu trebuie sa fii talentata sau sa incerci sa iti amintesti versuri. Pur si simplu improvizeaza!

Uscatorul de par

Am auzit din ce in ce mai multe mamici care au testat metoda uscatorului de par in tentativa de a-l calma pe bebelus cu succes. Totusi, nu il tine foarte aproape de copil pentru ca face un zgomot foarte puternic si este bine sa eviti si micile accidente care pot aparea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plans bebe Sunete calmare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre