Retete cu mei sau orez brun si legume pentru bebelusi

/ / Modificat: 2023-01-04
Retete cu mei sau orez brun si legume pentru bebelusi

Meiul si orezul brun sunt unele dintre cele mai versatile si nutritive granule care pot fi adaugate in dieta unui bebelus. Fiind bogate in proteine, fibre si multe vitamine si minerale esentiale. Aceste cereale pot fi preparate intr-o varietate de retete delicioase care sunt perfecte pentru diversificarea alimentatiei bebelusilor.

Iata cateva retete cu mei sau orez brun si legume pentru bebelusi:

Piure de mei cu broccoli si branza

Pentru aceasta reteta, fierbe o cupa de mei intr-o cantitate mare de apa timp de 20 de minute, pana devine moale. Adauga apoi o tulpina de broccoli taiata marunt si coace timp de 5 minute. Mixeaza totul pana obtii o textura fina si adauga o lingura de branza rasa.

Supa de mei cu legume

Pentru aceasta reteta, fierbe un sfert de cupa de mei intr-o cantitate mare de apa timp de 20 de minute, pana devine moale. Adauga apoi legume taiate marunt, cum ar fi morcov, telina si praz, si fierbe totul timp de inca 10 minute. Mixeaza totul pana obtii o textura fina si adauga o lingurita de ulei de masline sau unt de arahide.

Orez brun cu legume

Pentru aceasta reteta, fierbe o cupa de orez brun intr-o cantitate mare de apa timp de 45 de minute, pana devine moale. Adauga apoi legume taiate marunt, cum ar fi morcov, telina si broccoli, si coace timp de 5-10 minute, pana se inmoaie. Mixeaza totul pana obtii o textura fina si adauga o lingurita de ulei de masline sau unt.

Piure de mei cu dovleac

Pentru aceasta reteta, fierbe o cupa de mei intr-o cantitate mare de apa timp de 20 de minute, pana devine moale. Adauga apoi o ceapa mica taiata marunt si coace timp de 5 minute. Adauga apoi o jumatate de cana de dovleac copt taiat cubulete si coace inca 5 minute. Mixeaza totul pana obtii o textura fina si adauga o lingurita de ulei de masline sau unt de arahide.

Pilaf de orez brun cu legume

Pentru aceasta reteta, caleste o ceapa mica taiata marunt intr-o lingura de ulei de masline intr-o cratita mica. Adauga apoi o cupa de orez brun si amesteca bine. Adauga apoi o cana de apa fierbinte si legume taiate marunt, cum ar fi morcov, telina si broccoli. Acopera cratita si fierbe totul timp de 45 de minute, pana can sunt bine fierte.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre