Temperatura in camera bebelusului

/ / Modificat: 2017-10-10
Temperatura in camera bebelusului

Temperatura optima in camera copiilor este extrem de importanta si este diferita la bebelusi fata de copiii mai maricei. Cel mai important beneficiu de pe urma asigurarii unei camere incalzite corect este evitarea sindromului mortii subite la sugari.

Care este temperatura corecta in camera bebelusului?

Valorile difera foarte putin in cazul sugarilor fata de copiii mai mari, insa in general ele trebuie sa se incadreze astfel:

  • pentru sugari, temperatura trebuie sa se incadreze intre 22 - 24 grade Celsius;
  • pentru copiii mai mari sunt suficiente intre 18 - 22 grade Celsius.

      Temperatura ideala pentru copil in timpul noptii este cea cuprinsa intre 17 - 20 grade Celsius, iar ziua intre 22 - 24 grade Celsius.

      Pe timpul verii temperatura camerei copilului nu trebuie sa fie niciodata mai mica de 16 grade Celsius, insa cel mai bine este sa mentii temperatura cam la 18-20 grade Celsius.

      Un termometru de camera este indispensabil in camera copilului. El te ajuta sa pastrezi mereu aceeasi caldura si te avertizeaza cand aceasta scade sau urca mai mult decat este indicat.

      Copiii nu au nevoie de mai multa caldura pentru ca sunt mai sensibili!

      Temperatura camerei trebuie sa respecte recomandarile specialistilor. Acest lucru asigura sanatatea copilului si evitarea unor complicatii care pot determina decesul. Parintii exagereaza de multe ori mergand pe premisa ca micutii sunt mult mai sensibili si au nevoie de cateva straturi de haine in plus, mai ales pe timp de iarna. Acest lucru este total neadevarat!

      Pentru a-ti da seama ca temperatura este potrivita nu trebuie sa mergi pe intuitie si pe ipoteza ca mai bine sa ii fie cald decat frig. Poti face acest lucru in cazul bebelusului:

      • verificand constant daca manutele si piciorusele lui sunt caldute;
      • punand mana pe burtica pentru a verifica daca este incinsa;
      • uitandu-te daca manutele si piciorusele au o culoare normala; daca sunt foarte rosii inseamna ca este supraincalzi;
      • cu ajutorul termometrului corporal pentru bebelusi. 

              Care sunt riscurile unei temperaturi prea mari in camera?

              Temperatura camerei nu trebuie sa coboare niciodata sub 16 grade Celsius.

              Atat pe timp de vara, cat si iarna exista un risc la care sunt expusi copiii din cauza supraincalzirii. Acesta se numeste soc caloric, dar el nu apare la micuti numai din cauza faptului ca afara este foarte cald sau pentru ca incaperea este supraincalzita, ci mai ales din cauza neimbracarii adecvate a copilului. Imbracarea cu prea multe hainute intr-o camera deja incalzita supune copilul mai multor riscuri.

              Supraincalzirea poate determina o multime de efecte secundare la bebelusi:

                Cel mai mare risc la care iti expui bebelusul prin supraincalzirea camerei este asa cum spuneam sindromul mortii subite.

                Sistemul de incalzire indicat este cel care nu usuca aerul si permite reglarea temperaturii (calorifere cu dispozitiv de reglare, sobe de caramida, de teracota).

                Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

                Taguri Temperatura camera bebelusi Camera bebelusi Sindromul mortii subite sugari

                Articole recomandate

                Citeste si despre