Care este temperatura potrivita a camerei pentru un bebelus?

/ / Modificat: 2022-09-30
Care este temperatura potrivita a camerei pentru un bebelus?

Cand dormitorul este prea cald sau prea rece, este greu sa dormi bine, iar acest lucru este valabil atat pentru bebelusi, cat si pentru adulti. Gasirea temperaturii potrivite in camera pentru copilul tau este importanta pentru a-l mentine in siguranta si sanatos.

Afla din acest articol care este temperatura camerei potrivita pentru un bebelus.

Cea mai buna temperatura a camerei pentru bebelusi

Bebelusul tau nu poate exprima in cuvinte cum se simte, asa ca depinde de tine, ca parinte, sa gasesti temperatura camerei potrivita pentru el. Nu doriti ca in camera bebelusului sa fie nici prea cald, nici prea rece. Se recomanda ca cea mai buna temperatura pentru bebelusi sa fie intre 20 si 22 de grade Celsius.

Bebelusii sunt mai sensibili la schimbarile de temperatura. La patru ore de la culcare, acestia ating o temperatura minima a corpului de 36 grade. Astfel, trebuie sa te folosesti de un termostat pentru a monitoriza constant gradele din camera.

Un lucru important este faptul ca atat bebelusii, cat si copiii mici se simt confortabil la aceeasi temperatura a camerei ca si adultii. insa, sunt anumite momente in care este posibil ca bebelusul sa aiba nevoie de cateva grade in plus.

Cum aflam daca este temperatura potrivita in camera?

Cum am mentionat si anterior, bebelusii nu pot exprima in cuvinte cum se simt. De aceea, trebuie sa afli in alte moduri daca temperatura camerei este una ideala pentru copil. Cel mai usor mod prin care poti afla acest lucru este:

Urmeaza acesti pasi pentru a afla temperatura ideala pentru cel mic:

  • Pentru a verifica daca celui mic ii este prea cald, atinge-i ceafa pentru a vedea daca transpira. De obicei, bebelusii nu transpira la fel ca si adultii, dar transpiratia pe gat poate indica ca le este prea cald. De asemenea, poti incerca sa pui mana pe pieptul sau urechile bebelusului pentru a testa temperatura pielii. Evita sa le verifici mainile si picioarele, deoarece se vor simti intotdeauna mai reci decat restul corpului. in acelasi timp, pielea bebelusului poate fi inrosita sau ar putea fi iritata daca este prea fierbinte.

  • Este putin mai usor sa stii cand copilul tau ii este frig. Mainile si picioarele lor pot deveni usor albastre, ceea ce este normal pentru sugari. Degetele de la maini si de la picioare se vor simti destul de reci la atingere, iar copilul tau poate chiar sa tremure.

In momentul in care ai aflat care este temperatura ideala in casa, tot ce iti ramane de facut este sa o monitorizezi cu ajutorul unui termostat. Ideal este sa ai posibilitatea de a regla temperatura din casa in functie de nevoi. Acest lucru poate fi facut cel mai usor atunci cand detii o centrala termica. in cazul in care iti faci griji din cauza unei posibile facturi crescute de energie electrica, asigura-te ca iti gasesti un distribuitor care pune la dispozitie oferte personalizate pentru nevoile fiecaruia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Temperatura camera bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre