Berea creste secretia lactata?

/ / Modificat: 2017-05-12
Berea creste secretia lactata?

Berea creste secretia lactata, insa nu datorita alcoolului, caci acesta nu este benefic, spun expertii. Mamicile care alapteaza sunt adesea sfatuite sa consume bere pentru a spori lactatia si pentru relaxare, insa berea alcoolica este de evitat in alaptare.

Cel mai important factor care stimuleaza lactatia il reprezinta volumul de lapte care este supt. Cu cat bebelusul tau mananca mai mult, cu atat tu vei produce mai mult lapte.

Alcoolul inhiba secretia laptelui

 Este adevarat ca o polizaharida din orzul cu care este facuta berea pare sa stimuleze prolactina, cea care creste secretia lactata. Alcoolul, insa, poate inhiba producerea laptelui. In plus, o mica parte din el poate trece in laptele matern, deoarece este prezent in laptele de san in aceeasi cantitate in care este prezent si in sangele mamei.

De aceea este bine sa astepti doua ore dupa ce ai baut, inainte sa alaptezi - alcoolul dispare din laptele matern in acelasi timp in care dispare din sange.

Asociatia Americana de Pediatrie recomanda mamelor care alapteaza sa evite alcoolul, cu mici exceptii, cand se consuma ocazional cantitati foarte mici. 

Bea bere fara alcool in alaptare!

Stresul poate afecta in mod negativ productia de lapte, dar bautul unei beri nu este solutia cea mai buna pentru a te relaxa, decat daca este una fara alcool. Daca iti place gustul berii, afla ca si cea fara alcool are acelasi efect de stimulare a lactatiei si este solutia ideala.

Pentru cresterea sau stimularea secretiei lactate, concentreaza-te asupra unei alimentatii echilibrate, formata din mancaruri nutritive si asupra alaptarii constante. 

Cum crestem secretia de lapte matern

Stimularea lactatiei se poate produce prin marirea numarului de mese ale bebelusului, folosirea pompei pentru sani, o dieta echilibrata si chiar prin cateva clipe de relaxare.

Iata cativa pasi pe care ii poti urma pentru a preveni scaderea secretiei lactate si chiar pentru a o mari:

• Bea multa apa si hidrateaza-te pe tot parcursul zilei.

• Creste aportul caloric zilnic.

• Odihneste-te si relaxeaza-te.

• Evita suplimentarea cu lapte formula sau suc pentru ca in felul acesta bebelusul tau se va hrani mai putin de la sanul tau si secretia lactata va scadea si mai mult.

• Inainte de a alapta, incearca sa respiri adanc, sa te asezi intr-un loc confortabil, sa pui ceva muzica relaxanta si sa iti masezi sanii timp de cateva minute.

• Alapteaza sau foloseste pompa de cel putin 8-12 ori pe zi.

• Ofera-i bebelusului ambii sani de fiecare data cand alaptezi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lactatie Stimulente lactatie

Articole recomandate

Citeste si despre