Rubeola congenitala

Rubeola congenitala este o infectie virala care se transmite fatului de la mama in perioada sarcinii. aceasta se manifesta prin mai multe anomalii la nasterea bebelusului.

Rubeola congenitala

Rubeola congenitala Rubeola congenitala este o infectie virala care se transmite fatului de la mama in perioada sarcinii. Aceasta se manifesta prin mai multe anomalii la nasterea bebelusului. In unele cazuri poate aparea si decesul fetal. Nu exista un tratament specific, de aceea vaccinarea este esentiala in acest sens. Care sunt cauzele? Virusul rubeolei invadeaza tractul respirator al mamei, raspandindu-se apoi in organism, inclusiv la placenta. Riscul cel mai mare aparee la fat atunci cand este infectat cu virusul in primele 16 saptamani de sarcina, in special intre a 8-a si a 10-a. In sarcina timpurie, se pare ca virusul poate provoca o infectie intrauterina cronica, provocand pagube medicale...

Alte articole despre:  rubeola copii boli contagioase


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul