Chiuretaj uterin

Chiretajul uterin reprezinta o procedura medicala invaziva prin care se indeparteaza stratul intern al uterului in scop abortiv, biopsic sau hemostatic.

Chiuretajul uterin

Chiuretajul uterin Chiuretajul uterin terapeutic reprezinta curatarea mucoasei uterine (endometrului) de tesuturile fetale ramase in urma avortului spontan, sarcinii molare, opririi sarcinii din evolutie (chiuretaj de evacuare) sau pentru realizarea unui avort la cerere. Procedura este regasita adesea sub denumirea de dilatatie si chiuretaj. Se mai poate face acest tip de interventie si in vederea diagnosticarii unor boli.

Cand se apeleaza la chiuretajul uterin?

Exista mai multe situatii in care se apeleaza la procedura de dilatare si chiuretaj uterin. Procedura poate fi facuta atat la gravide, cat si la femei care nu sunt insarcinate cu diverse scopuri – de diagnosticare sau cu rol...

Minunea din Ajunul Craciunului

Minunea din Ajunul Craciunului Mamica: oanap99 Luca Alexandru este un copil foarte cuminte si este leit tati Povestea noastra, a familiei noastre, a inceput in 2001, dar a devenit oficiala in 2007, in luna august. In 2008, dupa terminarea facultatii, am decis ca e momentul sa avem un copil. In septembrie am ramas insarcinata din prima incercare. Eram atat de fericiti: reusisem. Dar fericirea noastra a durat asa de putin... La 6 saptamani, sarcina s-a oprit din evolutie. Dezamagiti, am facut cateva analize si am intrat in noul an plini de sperante. In luna mai, dupa ce am facut analize si monitorizari, am incercat iar si de 1 iunie am primit cadou un test de sarcina pozitiv.
A doua sarcina s-a oprit in...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul