6 sfaturi despre cum sa iti organizezi spatiul acasa pentru colectarea selectiva

/ / Modificat: 2016-03-14
6 sfaturi despre cum sa iti organizezi spatiul acasa pentru colectarea selectiva

Daca te-ai hotarat ca nu mai vrei sa arunci la gunoi materialele reciclabile, primul pas este sa te organizezi acasa pentru colectarea selectiva. Incepe cu un plan.

Vezi ce tipuri de deseuri tu si ceilalti membri ai familiei generati cel mai mult, ce solutii de colectare selectiva sunt implementate si care va sunt la indemana, dar si cat spatiu este in casa pentru depozitarea temporara a deseurilor pana la trimiterea lor spre reciclare. 

Plecand de aici, iata 6 sfaturi care sa te ajute sa incepi cat mai repede sa colectezi selectiv:

1. Pune containere pentru depozitare cat mai aproape de locul unde sunt generate deseurile. Nu te limita la bucatarie. Pune in baie o cutie pentru flacoanele golite de la sampon, creme, geluri de dus. In camera de zi sau in dormitor, gaseste un loc unde sa pui ziarele, revistele si alte hartii. Lasa bucataria pentru sticlele de la bauturi, doze de aluminiu sau alte recipiente din consumul alimentar. Nu uita si de balcon, daca ai un spatiu suficient.

2. Foloseste saci de plastic, cutii de carton sau recipiente speciale pentru depozitarea separata a deseurilor, in functie de spatiile alese pentru depozitare.

3. Pune stickere sau scrie pentru ce tipuri de deseuri sunt containerele. In felul acesta, va fi clar pentru toti membrii familiei ce tip de deseu trebuie sa puna in fiecare container in parte.

4. Cand te duci la cumparaturi, alege acele produse care vin in ambalaje reciclabile, pentru a te asigura ca nu esti nevoita sa le arunci la gunoi in lipsa de solutii. Vezi aici ce tipuri de materiale poti recicla. 

5. Curata sau clateste recipientele inainte sa le pui in containerul de depozitare. In felul acesta, nu vor mirosi urat pana sa le trimiti la reciclare. 

Si acum ca sortezi deseurile acasa, Fa comanda la SIGUREC Mobil si cheama masina de reciclare la poarta casei.  

SIGUREC Mobil este serviciul de colectare gratuita direct din fata casei! Acest punct de colectare mobila preia toate tipurile de materiale reciclabile. Nu doar deseurile de plastic sunt reciclabile, ci si telecomenzile, bateriile, becurie, periutele de dinti electrice, fierbatoarele sau chiar jucariile electronice pot fi reciclate! Ai fi suprins sa stii cate obiecte pe care le tii prin casa sunt de fapt lucruri pe care nu le mai intrebuintezi si locul lor e la fabrica de reciclat. 

Ce trebuie sa faci?

Descarca aplicatia pentru smartphone SIGUREC, pe oricare din sistemele de operare Android sau IOS si chemi masina de preluare deseuri la domiciliu. CLICK AICI

Intri in MENIU, acceseaza "Cheama colectarea acasa", apoi adauga adresa de preluare si tipul de deseu pe care il detii. Dupa ce ai finalizat operatiunea, comanda este inregistrara in sistemul SIGUREC. Un operator te va contacta in maxim 24h pentru a confirma data si ora de ridicare a deseurilor.  

*Serviciul este valabil momentan doar pentru Bucuresti. 

Atunci cand a sosit operatorul sa preia deseurile, acestea sunt cantarite, iar automat se emite un voucher pe care il poti folosi la cumparaturi. De asemenea, fiecare voucher contine un cod unic QR ce poate fi scanat prin aplicatie sau un cod numeric ce poate fi introdus online, pe www.sigurec.ro

Astfel, te inscrii si la cel mai interactiv CONCURS DE RECICLARE

Iti dorim reciclare rapida si fara efort!


Echipa SIGUREC - partenerii tai in colectare si reciclare!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Recicleaza inteligent

Articole recomandate

Citeste si despre