9 metode de relaxare

/ / Modificat: 2006-10-27
9 metode de relaxare





 

Scaunul din masina fixat confortabil, pantofii comozi si consumul de legume sunt metode de a va relaxa si a va mentine corpul sanatos.

Modul in care stati in masina sau la birou, pantofii pe care-i purtati, exercitiile fizice, echilibrarea greutatilor in bagaje: toate acestea va pot ajuta sa va odihniti si protejati corpul, sustin specialistii citati de revista americana "Forbes".

1. Atentie la scaune! Modul in care stati asezat la birou este foarte important. "Mainile si ochii conduc pozitia corpului in mare parte, deoarece ei ne dicteaza cum sa stam asezati in fata computerului", explica profesorul Peter Budnick, presedintele Ergoweb.

2. Purtati pantofi comozi. Cumparati-va pantofi potriviti marimii si cat mai comozi. Arnold Ravick, pedichiurist la American Podiatric Medical Association, recomanda schimbarea pantofilor in fiecare zi pentru ca eventualele rani sa se poata vindeca.

3. Protejati-va urechile. Cercetatori de la Columbia University’s au descoperit ca expunerea regulata la zgomotul traficului din New York poate duce, de-a lungul timpului, la slabirea auzului. "Protejati-va auzul cu ajutorul dopurilor pentru urechi. Nu e deloc bine sa va puneti castile de la iPod pentru ca in acest mod veti fi supusi concomitent la doua surse de zgomot", afirma Robin Gershon, conducatorul studiului.

4. Ajustati pozitia scaunului din masina. "Incercati ca scaunul din masina sa fie pozitionat cat mai confortabil si schimbati-va pozitia la fiecare 20 de minute petrecute la volan", sfatuieste doctor Alan Hedge, profesor de ergonomie la Cornell University.

5. Mancati legume si fructe. Noi studii arata ca fructele si legumele consumate zilnic scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

6. Proteine pentru par. Pentru a evita caderea parului si deteriorarea acestuia mancati zilnic 150-180 grame de proteine, recomanda David Kingsley, directorul British Science Corporation.

  

7. Relaxati-va. Pentru o buna functionare a organismului e nevoie de relaxare. "Aceasta se poate traduce fie prin exercitii fizice mai usoare, fie prin practicarea mai multor sporturi, fie prin citirea unei carti", spune medicul Conrad Earnest, de la Center for Human Performance din Dallas Cooper Institute.

8. Gasiti-va sutienul potrivit. O marime nepotrivita a sutienului poate reprezenta o adevarata problema. "Un sutien incomod poate duce la lasarea umerilor si scoate barbia in afara", explica profesorul Heidi Prather, de la Washington University School of Medicine din St. Louis.

9. Echilibrati bagajele. Cand faceti bagajul puneti lucrurile mai grele in mijlocul gentii pentru ca greutatea sa fie echilibrata. "Este important si modul in care ridicati bagajul, pentru a evita eventuale dureri de spate. Miscarea trebuie facuta din maini si din muschii picioarelor, iar nu prin indoirea sau rotirea taliei", este de parere profesorul Leon Benson, chirurg ortoped la Northwestern University’s School of Medicine.

(Andreea Georgescu)

Sursa: Evenimentul Zilei

27 Octombrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre