Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Amanarea nasterii, ce presupune

25 Martie 2008
 

Nasterea la termen se considera atunci cand aceasta nastere survine la o sarcina ce s-a dezvoltat timp de 37 – 42 de saptamani.

Nasterea survenita inaintea varstei de 36 de saptamani se numeste nastere prematura sau inainte de termen, iar cea survenita la o sarcina mai mare de 42 de saptamani se numeste nastere post-matura sau depasita.

Ambele tipuri de nasteri pre si post – termen presupunand anumite riscuri.

In situatia in care o gravida ajunge la o varsta gestationala de 42 de saptamani, lucru care trebuie certificat si ecografic – se incearca o declansare medicamentoasa a nasterii, iar in masura in care nu se inregistreaza raspuns corespunzator concretizat prin nastere, se ia in discutie oportunitatea interventiei chirurgicale ca metoda de nastere (operatia cezariana).   


Varsta de sarcina calculata tinand cont de UM ar arata un termen de 40 de saptamani in data de 18 - 21 ianuarie (se adauga 9 luni si 7 - 10 zile la data UM).

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Calculatorul de sarcina iti va oferi toate datele pe care iti doresti sa le afli: de la data posibila a conceptiei, pana la data posibila a nasterii. Calculeaza!

Citeste si despre:

COMENTARII

Sarcina pe saptamani

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul