Contractiile Braxton Hicks

/ / Modificat: 2016-12-16
Contractiile Braxton Hicks

Contractiile Braxton Hicks sunt contractii uterine sporadice care incep din saptamana 6 a sarcinii, desi s-ar putea sa nu le simti atat de devreme. Probabil vei incepe sa le simti pe la jumatatea sarcinii, dar s-ar putea sa nu le simti chiar deloc (unele femei nu le simt deloc). Numele provine de la doctorul care le-a identificat prima oara in 1872, John Braxton Hicks.

In timp ce sarcina progreseaza, contractiile Braxton Hicks tind sa apara mai des, dar chiar pana in ultima zi a sarcinii ele vor ramane probabil neregulate si nedurereoase. Cateodata, insa, contractiile Braxton Hicks sunt greu de deosebit de semnele nasterii inainte de termen.

Este bine sa fii precauta cand vine vorba de contractii.

Daca ai 37 de saptamani in sarcina si ai mai mult de patru contractii pe ora, sau ai alte semne ale nasterii inainte de termen, suna-ti doctorul imediat.

In saptamanile chiar inainte de a da nastere, contractiile s-ar putea sa se intensifice si sa devina mai frecvente, ceea ce iti va crea un anumit discomfort. Spre deosebire de contractiile Braxton Hicks de la 6-7 saptamani, care nu produceau nicio modificare a cervixului, contractiile de mai tarziu iti vor ajuta cervixul sa se pregateasca pentru sarcina.

Cum se face diferenta intre contractiile Braxton Hicks si contractiile din travaliu

In zilele sau saptamanile inainte de sarcina, contractiile  s-ar putea sa devina mai ritmice, mai aproape una de cealalta si chiar dureroase. Ele te pot duce in eroare si s-ar putea sa crezi ca esti in travaliu. Spre deosebire de contractiile din travaliu, contractiile Braxton Hicks din timpul "falsei nasteri" nu devin mai lungi, mai puternice sau mai dese.

Ce sa faci atunci cand contractiile devin neplacute

Daca mai ai cateva saptamani pana la nastere si contractiile Braxton Hicks iti provoaca discomfort incearca urmatoarele metode pentru a reduce durerile: 

• Schimba-ti pozitia corpului. Cateodata mersul ajuta la reducerea presiunii. In alte ocazii, odihna va opri contractiile. (Contactiile din timpul nasterii, insa, nu vor trece si vor progresa orice ai face).

• Incearca sa faci o baie pentru a te ajuta sa te relaxezi.

• Incearca sa bei cateva pahare de apa (cateodata aceste contactii se declanseaza din cauza deshidratarii).

• Incearca sa faci cateva exercitii fizice de relaxare sau respira incet si adanc de cateva ori. Acest lucru nu va opri contractiile Braxton Hicks, dar s-ar putea sa te ajute sa te descurci mai bine cu discomfortul.

Cand este cazul sa iti suni de urgenta doctorul

Suna-ti medicul imediat daca ai 37 de saptamani in sarcina si contractiile devin mai frecvente, mai ritmice sau mai dureroare, sau daca ai urmatoarele semne de nastere prematura: 

• Scurgeri vaginale mai abundente;

• Schimbari ale tipului scurgerilor vaginale, daca devin mai apoase, vascoase sau sangerii (chiar si foarte putin sangerii);

• Sangerari vaginale;

• Dureri abdominale, crampe similare celor menstruale, sau mai mult de patru contractii intr-o ora (chiar daca sunt nedureroase);

• O crestere a presiunii in zona pelvisului (senzatia ca bebelusul tau impinge in jos);

• Durere in partea de jos a spatelui, in special daca nu ai mai avut dureri de spate inainte.

Daca ai peste 37 de saptamani de sarcina, nu este necesar sa iti suni doctorul pentru contractii, decat atunci cand ele dureaza 60 de secunde fiecare si sunt la cinci minute distanta – valabil numai daca nu iti da doctorul alte indicatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Contractii braxton hicks Contractii nastere Contractii

Articole recomandate

Citeste si despre