Cat de mare este bebelusul in comparatie cu un fruct?

/ / Modificat: 2017-09-08
Cat de mare este bebelusul in comparatie cu un fruct?

Te-ai gandit vreodata cat de mare este bebelusul din burtica ta in comparatie cu un fruct, cu o leguma sau cu orice alt lucru pe care il poti vedea si masura din ochi? Noi iti aratam in imagini cam cat de mare este bebelusul din burtica ta in comparatie cu fructele si legumele pe care le consumi in fiecare zi.

Saptamana 1 de sarcina

Ovulul care asteapta sa fie fecundat este cat un fir de praf. Are doar 100 de microni, adica 0,1 mm.

 praf

Saptamana 2 de sarcina

Ovulul cat un fir de praf are toate sansele sa fie fertilizat de spermatozoidul partenerului. Spermatozoidul masoara doar 50 de microni, adica 0,05 mm.

 praf

Saptamana 3 de sarcina

Bebelusul este cat o samanta de mac si masoara 0,15 mm. Acum se numeste blastocist si incepe sa produca hormonul sarcinii - hCG - cel cu ajutorul caruia se pozitiveaza testele de sarcina.

seminte_mac

Saptamana 4 de sarcina

Bebelusul este cat o samanta de mustar. Acum este inceputul perioadei embrionare, cand se dezvolta toate organele micutului tau, iar unele dintre ele vor incepe chiar sa functioneze.

seminte_mustar

Saptamana 5 de sarcina

Bebelusul este cat o samanta de susan si creste intr-un ritm ametitor.

seminte_susan

Saptamana 6 de sarcina

Bebelusul este cat un bob de mazare. Acum incep sa se formeze nasul, gura si urechile. Inima bebelusului bate aproape de doua ori mai des decat a unui adult, desi el masoara doar vreo 65 mm.

 mazare

Saptamana 7 de sarcina

Bebelusul este cat o afina. Incep sa se dezvolte mainile si labele picioarelor bebelusului tau, iar el si-a dublat dimensiunile.

afine

Saptamana 8 de sarcina

Bebelusul este cat o zmeura. Acum se dezvolta degetelele micutului tau, iar el se misca aproape continuu, desi tu nu il poti simti inca.

zmeura

Saptamana 9 de sarcina

Bebelusul este cat un bob de strugure si are aproximativ 2,5 cm. De acum incepe sa semene cu bebelusul pe care il vei tine in brate la sfarsitul celor 9 luni.

strugure

Saptamana 10 de sarcina

Bebelusul este cat o capsuna si are aproape 3 cm. Este inceputul perioadei fetale, iar de acum organele si tesuturile vor creste si se vor dezvolta rapid.

capsuna

Saptamana 11 de sarcina

Bebelusul este cat o smochina mica si este format aproape in intregime. Are manute, picioruse si curand vor aparea si mugurii din care se vor forma dintisorii. Miscarile micutului tau in burtica seamana cu cele ale unei balerine.

smochina

Saptamana 12 de sarcina

Bebelusul este cat un lime. Acum i se dezvolta reflexele si bebe incepe sa deschida si sa inchida pumnul.

lime

Saptamana 13 de sarcina

Bebelusul este cat o mandarina. De acum el are propriile amprente, iar corpul incepe sa fie direct proportional cu capul.

mandarina

Saptamana 14 de sarcina

Bebelusul este cat o lamaie si masoara in jur de 9 cm. El se intinde ca un om mare. Acum incepe sa apara si ceea ce se numeste lanugo – un strat fin de par care ii va acoperi corpul pana in momentul nasterii protejandu-l.

lamaie

Saptamana 15 de sarcina

Bebelusul este cat un mar. Ti s-a facut pofta? Afla ca acum se dezvolta si papilele gustative ale micutului tau. Daca mergi la ecografie in aceasta saptamana ai sanse sa afli sexul copilului tau.

mar

Saptamana 16 de sarcina

Bebelusul este cat un avocado si creste intr-un ritm ametitor. Incep sa i se dezvolte pana si unghiile de la picioare.

avocado

Saptamana 17 de sarcina

Bebelusul este cat o para mare si masoara aproximativ 13 cm de la cap pana la fundulet (cranio-caudal).

para

Saptamana 18 de sarcina

Bebelusul este cat un ardei gras si se apropie de greutatea de 200 g. E foarte ocupat sa-si miste mainile si picioarele si este posibil sa incepi sa-l simti miscand.

ardei_gras

Saptamana 19 de sarcina

Bebelusul este cat o nuca de cocos. Mainile si picioarele sunt direct proportionale cu restul corpului acum, iar creierul lucreaza la separarea simturilor: vaz, auz, miros, gust si atingere.

nuca_de_cocos

Saptamana 20 de sarcina

Bebelusul este cat o banana si masoara in jur de 25 cm din cap pana la calcaie.

banana

Saptamana 21 de sarcina

Bebelusul este cat un morcov de lung, iar tu simti miscarile sale de parca s-ar fi apucat de karate.

morcov

Saptamana 22 de sarcina

Bebelusul este cat un dovlecel de lung si cantareste in jur de 450 g. Desi arata ca un nou-nascut in miniatura, puiul tau nu este inca pregatit pentru a face cunostinta cu lumea exterioara.

dovleac

Saptamana 23 de sarcina

Bebelusul este cat un mango mare. E foarte posibil sa si vezi miscarile sale "deformandu-ti" burtica.

mango

Saptamana 24 de sarcina

Bebelusul este cat un porumb de lung. Castiga repede in greutate, creste si la fel cresc si se dezvolta si organele sale interne si creierul. Pielea sa este inca subtire si translucida, dar va incepe sa se schimbe usor-usor.

porumb

Saptamana 25 de sarcina

Bebelusul este cat o telina si incepe sa acumuleze grasime sub piele. Acest lucru va face ca pielea lui sa devina mai fina.

telina

Saptamana 26 de sarcina

Bebelusul este cat un castravete englezesc de lung. Acum poate auzi vocea ta si a partenerului tau, iar, daca este baietel, testiculele incep sa coboare in scrot.

castravete_eglezesc

Saptamana 27 de sarcina

Bebelusul este cat o conopida si cantareste in jur de 900 de grame. Are un program destul de bine stabilit de somn si perioade de veghe. Desi plamanii micutului sunt inca slab dezvoltati, ar fi capabili sa functioneze si in afara uterului.

conopida

Saptamana 28 de sarcina

Bebelusul este cat o varza chinezeasca, adica cantareste in jur de 1 kg si masoara circa 37 cm de la cap, pana la calcaie. Poate clipi si observa si modificarile de lumina atunci cand acestea sunt mai puternice.

varza_chinezeasca

Saptamana 29 de sarcina

Bebelusul este cat un dovleac cu forma alungita si fund bombat. Muschii si plamanii sai sunt in continua dezvoltare, iar capul ii creste mai mare pentru a face loc creierului.

dovleac

Saptamana 30 de sarcina

Bebelusul este cat o varza. O cantitate insemnata de lichid amniotic il inconjoara, dar aceasta se va diminua pe masura ce bebelusul creste, pentru a-i face loc.

varza

Saptamana 31 de sarcina

Bebelusul este cat 4 portocale puse la un loc si masoara cam 40 cm, la o greutate de aproximativ 1,5 kg. Isi poate misca bine capul, mainile si picioarele si va profita de asta din plin, asa ca este posibil sa iti dea batai de cap cand tu incerci sa dormi, dar bucura-te! Miscarile bebelusului tau pe care le simti sunt semn ca micutul este activ si sanatos.

4portocale

Saptamana 32 de sarcina

Bebelusul este cat un jicama. Tu iei cam o jumatate de kg in greutate pe saptamana, iar o mare parte din aceasta greutate merge la bebelusul tau, care are acum unghiute si la maini si la picioare si chiar si par pe cap.

jicama

Saptamana 33 de sarcina

Bebelusul este cat un ananas, iar stratul de grasime care se formeaza sub pielea sa face ca aspectul de piele ridata sa dispara.

ananas

Saptamana 34 de sarcina

Bebelusul este cat pepene galben mic. Sistemul nervos central si plamanii continua procesul de maturizare.

pepene_galben

Saptamana 35 de sarcina

Bebelusul este cat un pepene galben de marime medie si nu mai are prea mult loc sa se desfasoare in burtica ta, dar tu ii vei simti miscarile cam la acelasi interval ca si pana acum. Rinichii bebelusului tau sunt dezvoltati complet acum. De fapt, cam tot ce inseamna dezvoltare fizica este finalizat, iar bebelusul va lua in greutate mai mult in saptamanile urmatoare.

pepene_galben

Saptamana 36 de sarcina

Bebelusul este cat un pepene galben mare. Daca ar fi sa nasti la sfarsitul acestei saptamani bebelusul tau va fi considerat nascut la termen.

pepene_galben

Saptamana 37 de sarcina

Bebelusul este cat o legatura de sfecla mangold si cantareste aproximatix 2.800 g, la o lungime de circa 48 cm.

sfecla_mangold

Saptamana 38 de sarcina

Bebelusul este cat un praz de lung. Organele sale sunt dezvoltate complet si sunt pregatite sa faca fata vietii extrauterine.

praz

Saptamana 39 de sarcina

Bebelusul este cat un pepene rosu. Bebelusul tau asteapta cuminte momentul nasterii, iar stratul de grasime de sub piele il va ajuta sa-si regleze temperatura corpului dupa nastere.

pepene_rosu

Saptamana 40 de sarcina

Bebelusul este cat dovleac. Oasele craiului bebelusului tau nu sunt inca sudate, pentru ca trecerea prin canalul nasterii sa fie mai usoara. Acesta este si motivul pentru care, odata nascut, bebelusul tau ar putea avea capul putin ascutit, dar nu ai de ce sa-ti faci griji - isi va reveni la forma normala.

dovleac

Saptamana 41 de sarcina

Bebelusul este cat pepene mare (pepenoaica) si masoara aproximativ 50 cm si 3500 grame, iar daca in urmatoarele doua saptamani nu da semne ca vrea sa se nasca, doctorul iti va vorbi despre provocarea nasterii.

pepene_mare

Saptamana 42 de sarcina

Bebelusul este cat un dovleac mare. Imediat dupa nastere pielea sa va arata putin zbarcita si rosie, datorita mediului lichid in care si-a petrecut prima parte din viata, dar in doar cateva saptamani isi va reveni complet.

dovleac

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Saptamani sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre