Sarcina dupa avortul spontan

/ / Modificat: 2011-10-25
Sarcina dupa avortul spontan

Sarcina ta a esuat prin producerea unui avort spontan care pur si simplu a desfiintat visurile pe care ti le facusei cu privire la un bebelus. Desi rana este profunda, mai ales din punct de vedere emotional, inevitabil te intrebi cat de curand poti ramane iar insarcinata si daca mai exista riscul sa o pierzi.

Un avort spontan reprezinta o provocare dura a vietii prin care trece un cuplu. Majoritatea au tendinta de a recupera pierderea sau de a o "trata" incercand sa conceapa cat mai repede un alt bebelus. Exista o serie de reguli pe care o femeie trecuta prin experienta unui avort spontan trebuie sa le respecte si anumiti pasi pe care este nevoita sa ii parcurga pana la urmatoarea sarcina.

Depistarea cauzei avortului spontan poate fi cheia succesului pentru urmatoarea sarcina

Femeia trebuie sa apeleze la medic pentru investigatii medicale cu privire la cauzele care au dus la producerea avortului. O cauza certa a producerii acestui tip de avort nu s-a descoperit inca, existand suficiente anomalii cu privire la imprejurarile in care acesta se produce. Testele post-avort sunt necesare tocmai pentru a elimina orice cauza de natura fiziologica.

Ele sunt multiple si au nevoie de multa rabdare din partea femeii, mai ales ca sunt impuse imediat dupa trauma suferita. Cele mai importante dintre ele se refera la:

  • testarea toxoplasmozei;

  • testarea chlamydiei;

  • culturi si investigatii la nivelul cavitatii uterine pentru depistarea diverselor anomalii si afectiuni care ar fi putut conduce la pierderea sarcinii;

  • testari pentru depistarea anumitor anomalii cromozomiale;

  • depistarea eventualelor boli autoimune;

  • analize pentru depistarea tulburarilor si dezechilibrelor hormonale;

  • investigatii pentru depistarea unor potentiale surse de infectie etc.

La cat timp dupa avortul spontan pot ramane insarcinata?

Un avort spontan nu elimina sansele unei femei de a duce la termen o sarcina in conditii optime. Dimpotriva, daca se elimina problema care a cauzat primul avort spontan, atunci sansele ca sarcina sa fie dusa la termen cresc foarte mult.

Perioada optima de a concepe iar un bebelus depinde de capacitatea de refacere a fiecarui organism in parte. Revenirea fizica dupa avort spontan este in general una foarte rapida. In medie, aparitia menstrei are loc cam la 6 saptamani dupa producerea nefericitului eveniment, plus / minus cateva zile.

Totusi, medicii sunt precauti si recomanda o perioada de pauza de aproximativ 3 luni pana la urmatoarea incercare de a concepe un copil. Aceasta perioada este una de recuperare, extrem de utila atat pentru refacerea emotionala a femeii, cat si pentru regenerarea completa a endometrului (mucoasei uterine).

Si femeile sanatoase pot face avort spontan!

Orice femeie trebuie sa fie constienta ca un avort spontan nu survine in mod obligatoriu pe fondul unei patologii. Riscul de avort spontan este prezent la orice femeie insarcinata, procentul in cazul celor cu o stare de sanatate buna fiind intre 15%-20%. In functie de varsta si de alte particularitati, procentul poate creste mai mult sau mai putin.

Femeile care au mai trecut printr-un avort se intreaba adesea care sunt sansele statistice ca acesta sa reapara intr-o viitoare sarcina. Daca exista un istoric al avortului spontan in tabloul clinic al unei femei, sansele de a mai face un altul sunt de 25%.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Avort spontan Sarcina dupa avort spontan Sarcina avort

Articole recomandate

Citeste si despre