Alimente interzise in sarcina

/ / Modificat: 2014-06-20
Alimente interzise in sarcina

Femeile insarcinate vorbesc mereu despre ce alimente sunt interzise si ce alimente sunt recomandate in timpul sarcinii. Vrei sa stii ce alimente sunt interzise in sarcina? Citeste randurile urmatoare pentru a afla ce alimente sa eviti cand esti insarcinata si la ce sa fii atenta.

Ce sa eviti

•Branza de tip Brie si Camembert, cu mucegai sau crusta din lapte de oaie sau capra.

•Ouale crude sau negatite suficient.

•Sosurile de salata din comert, ca maioneza, sunt facute cu oua pasteurizate, asa ca nu prezinta un risc pentru sanatate. Ai grija insa la produsele pe baza de oua facute in casa, ca spuma de ciocolata sau maioneza proaspata, ce pot contine urme de oua crude.

Gateste ouale pana cand albusul si galbenusul nu mai sunt lichide.

•Alte produse lactate pe baza de lapte nepasteurizat (exista posibilitatea sa contina bacterii si sa provoace intoxicatii alimentare).

•Pateul - de toate felurile (carne de porc, pui, peste sau vegetal).

•Carnea si produsele din carne – este ok sa mananci carne dar ai grija sa fie gatita bine, nu "in sange", sa nu contina parti crude (de culoare roz sau rosie). Ai grija mai ales la carnea gatita la gratare. Si produsele din carne, gen salam, prezinta un anumit risc si este recomandat sa fie evitate pe cat posibil.

•Pestele in ulei – este bun pentru tine si copil dar poate contine poluanti din mediul inconjurator. Este bine sa nu mananci mai mult de doua portii de peste de tipul macroului, sardinelor sau sprotului pe saptamana, ca sa asimilezi acizii grasi omega 3 dar sa eviti poluantii din mediu. Limiteaza tonul la doua fripturi sau 4 cutii medii pe saptamana. Evita rechinul, pestele spada si merluciul cu totul pentru ca acesti pesti contin cantitati mari de mercur ce ar putea afecta sistemul nervos al fatului.

• Cand gatesti ai grija sa pastrezi normele de igiena. Spala-te pe maini des, nu folosi acelasi cutit pentru carnea cruda si pentru alimente gata preparate si ai grija in ce conditii pastrezi mancarea, mai ales vara cand se poate altera rapid.

Citeste si articolele:


9 alimente interzise in sarcina


Alimentatia corecta in timpul sarcinii

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatia in timpul sarcinii Alimentatie sarcina Alimentatia gravidei

Articole recomandate

Citeste si despre