Pizza de post

/ / Modificat: 2014-12-05
Pizza de post

Pizza de post poate fi la fel de delicioasa si savuroasa precum cea de "dulce", daca o condimentezi si o imbogatesti cu tot soiul de legume si arome parfumate!  

Timp de preparare

100 min.  

Dificultate

mediu  

Ingrediente

Pentru aluat

400 g faina

1 pliculet de drojdie

200 ml apa

3 linguri de ulei

1 lingurita zahar

1/2 lingurita sare

Toppinguri

ardei gras (in mai multe culori)

rosii

masline

porumb

ciuperci

tofu (cascaval post)

suc de rosii

sare

piper  

Mod de preparare

Amesteca faina cu sarea intr-un bol. Incalzeste putina apa, toarn-o peste drojdia amestecata cu zahar, apoi adauga amestecul in faina. Toarna uleiul si restul de apa si amesteca totul pana obtii un aluat elastic.

Lasa aluatul la crescut, 30 de minute, acoperit. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l cu facaletul si pune-l intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Unge blatul cu jumatate din sucul de rosii condimentat cu sare si piper si baga-l in cuptorul incins, aproximativ 5-7 minute.

Scoate aluatul: presara felii de tofu sau cascaval de post ras pe el si apoi pune legumele taiate felii, acoperind toata suprafata blatului. Toarna restul de suc de rosii, mai presara tofu sau cascaval pe deasupra si baga iar tava la cuptor, aproximativ 40 de minute.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre