4 abilitati pe care i le dezvolta o tableta sau un telefon inteligent copilului tau

/ / Modificat: 2017-03-17
4 abilitati pe care i le dezvolta o tableta sau un telefon inteligent copilului tau

Folosite cu masura, tableta si telefonul inteligent il pot ajuta enorm pe copilul tau. Iata cum ii sprijina dezvoltarea cognitiva.

Dispozitivele noi precum tabletele si telefoanele mobile sunt adevarate atuuri pentru generatiile de copii actuale. Ele ii pot ajuta pe copii sa invete usor cuvinte noi, operatiuni matematice simple si chiar sa invete o limba straina. Atata vreme cat sunt folosite cu masura, ele iti pot ajuta copilul enorm din punct de vedere intelectual.

Probabil ca cel mic deja a facut cunostinta cu telefonul mobil butonandu-l pe al tau, insa o astfel de tableta doar a sa, cu jocuri si aplicatii educative ii poate fi de mare ajutor atat pentru a-si imbunatati cunostintele si cultura generala, cat si pentru a se familiariza cu tehnologia si pentru a invata cum sa o foloseasca in activitatile de zi cu zi. Tehnologia face parte din viata copiilor nostri si cu cat invata mai devreme sa o utilizeze, cu atat mai bine o vor stapani pe viitor. Iata cum poate folosi aceste dispozitive in favoarea sa:

1. Tehnologia, un instrument care face operatiunile matematice simple o joaca de copii

Daca reusesti sa transpui matematica in jocuri, orele de la scoala vor fi floare la ureche pentru prichindelul tau. Cu ajutorul unei tablete, aceasta materie dificila se poate transforma intr-un joc interesant si plin de imagini colorate. Trebuie sa recunoastem ca pentru un copil de clasa intai, de doar 7 ani, caietul cu patratele nu este nici pe departe la fel de atragator precum o tableta cu animatii simpatice si este absolut firesc sa fie asa.

Exista o multime de aplicatii gratuite care ii pun pe copii fata in fata cu operatiuni matematice simple sau mai complexe pe care le pot efectua in joaca.

2. Cu ajutorul unei tablete, orice copil poate exersa o limba straina

Este stiut deja faptul ca cei mici prind foarte usor o limba straina. Ei bine, daca iti doresti ca prichindelul tau sa invete engleza, franceza, germana, spaniola sau orice alta limba straina, cu ajutorul unei aplicatii pentru tableta va face exercitii de pronuntie, va invata regulile gramaticale si isi va imbogati vocabularul.

Probabil cea mai cunoscuta aplicatie de acest fel este DuoLingo, insa exista si altele, tot gratuite, care il vor ajuta, cu siguranta, pe cel mic sa-si dezvolte abilitatile de a vorbi intr-o limba straina.

3. Jocurile de logica ii dezvolta capacitatea de a gasi solutii la orice fel de problema

Jocurile logice sunt distractive chiar si pentru adulti, iar pentru copii sunt de un real ajutor in dezvoltarea gandirii de acest tip. Fie ca discutam despre jocuri de constructie, gasirea iesirii intr-un labirint intr-un anumit timp, gasirea unor solutii la diverse situatii, jocurile logice vin in sprijinul copilului cu diverse aplicatii distractive si care il vor incanta, cu siguranta. Mai mult decat atat, ele il vor ajuta pe cel mic sa-si mentina atentia asupra unei cerinte ajutandu-l sa-si imbunatateasca in mare masura capacitatea de concentrare.

4. Il ajuta sa gaseasca usor orice informatie cauta

Un mare avantaj al copiilor nostri este ca au informatia la un click distanta. Pentru noi, parintii lor, satisfacerea unei simple curiozitati insemnan drumuri la biblioteca, scoaterea dictionarelor si atlaselor din rafturi si de multe ori nici cu ajutorul lor nu gaseam raspunsurile pe care le cautam.

Ei bine, pentru ei totul este mai simplu si oricand au o intrebare ii pot afla raspunsul rapid cu ajutorul tabletei si al internetului. Incurajandu-l sa caute singur raspunsurile cu ajutorul acestui instrument atat de util, ii vei cultiva curiozitatea si dorinta de a afla cat mai multe raspunsuri.

Acestea sunt doar patru argumente in sprijinul noilor dispozitive, insa exista mult mai multe pe langa ele. Bineinteles, accesul celor mici la aceste dispozitive trebuie bine controlat, iar ele trebuie folosite cu masura. Tu ce parere ai despre ele? Crezi ca le sunt utile copiilor?

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Contact copii tehnologie Expunere copii tehnologie

Articole recomandate

Citeste si despre