Simte-te bine in corpul tau, dupa nastere!

/ / Modificat: 2014-07-14
Simte-te bine in corpul tau, dupa nastere!

Corpul tau dupa nastere poate fi la fel de sexi si atractiv ca inainte de sarcina chiar si cu noile dimensiuni. Depinde numai de tine in ce "ambalaj" il impachetezi si cum ti-l pui in evidenta. E adevarat ca silueta a suferit ceva modificari in cele 9 luni de sarcina, insa nu este o tragedie. Nu inseamna ca te-ai uratit sau ca nu mai esti la fel de atractiva. Dimpotriva, invata sa te simti bine in pielea ta si sa iti iubesti corpul de mamica!

Ai rabdare si acorda-ti timp

Multe mamici intra in depresie cand vad cu ce urme si forme raman dupa ce nasc bebelusii – celulita, piele care atarna, vergeturi si alte semne vizibile care le distrug buna dispozitie.

Insa trebuie sa stii ca organismul, si implicit corpul, are nevoie de timp pentru a se recupera si pentru a reveni la forma normala. Multe dintre semnele de sarcina dispar la cel mult cateva saptamani de la nastere, iar cu putin efort ajungi sa dai jos si kilogramele in plus.

Evita sa te uiti in oglinda din 5 in 5 minute pentru ca nu faci decat sa iti accentuezi depresia. Preocupa-te mai mult de bebelus, ai grija la ce mananci, hidrateaza-te si imbraca-te cu haine care te fac sa te simti bine in ele.

Esti mamica, si asta intrece orice obstacol

Poate ca nu o sa mai ai greutatea si silueta de dinainte de sarcina, insa acum esti mama – cel mai minunat lucru din lume. Oare nu merita acest vis frumos un cost atat de mic si insignifiant? Sunt numai cateva kilograme (de care se poate scapa pana la urma), insa tu tii in brate cel mai pretios lucru din viata ta!

In plus, mamicile care au trecut prin experienta kilogramelor acumulate dupa nastere declara ca acestea nu le-a afectat relatia de cuplu asa cum au crezut la inceput. Ele marturisesc ca aspectul fizic, odata ce deveniti parinti, nu mai este atat de important in relatia de iubire dintre voi. Pana la urma barbatul te va vedea ca pe mama copilului lui, cel mai frumos si uimitor lucru care i s-a intamplat. Este suficient sa te iubeasca si mai mult.

Apare maturizarea, trecerea la alt nivel de intelegere si la aprecierea adevaratelor valori. Odata ce deveniti parinti treceti de etapa in care puneati pret pe cea mai fitoasa haina de la magazinul de lux din mall. Acum veti aprecia de o mie de ori mai mult zambetul copilului pe care il tineti in brate. Este ceea ce va uneste si va apropie.

Tot mamicile sustin ca le-a facut sa se simta bine in pielea lor si aprecierile copiilor. Ele declara emotionate ca sunt cele mai fericite cand copilul lor se posteaza la caldurica burticii lor sau la piept si cand le spun cat de frumoase sunt, cele mai frumoase din lume!

Construirea unei imagini pozitive de sine te ajuta foarte mult in depasirea acestor complexe fecvent intalnite la mamici. In plus, spun ele, a te simti bine in pielea ta nu tine doar de aspectul fizic, ci mai mult de latura psihica. Poate ca acolo trebuie sa mai lucrezi. Daca este nevoie, apeleaza la un psihoterapeut.

Ce te face sa crezi ca vei fi mai fericita cu o silueta trasa prin inel?

Chiar daca nu este bine sa faci comparatii, uneori este bine sa o faci pentru a-ti da seama de valoarea unor lucruri care se petrec sub nasul tau. Chiar crezi ca un trup mai subtire este secretul fericirii? Ar fi o mie de exemple care sa te contrazica daca asta crezi!

Sa luam un exemplu: Denise Richards este mama copilului lui Charlie Sheen. A reusit sa slabeasca considerabil, are o silueta de model, dar asta nu a ajutat-o sa fie fericita alaturi de el. Uita-te si mai aproape, in gradina noastra! Sunt atatea exemple de femei frumoase care nu sunt atat de fericite precum esti tu. Bucura-te de dragostea dintre tine si partener, de copilul pe care l-ati facut impreuna si de noua familie!

Chiar daca nu recunosc si invoca motivul ca "vor sa slabeasca pentru ele", femeile aleg sa-si remodeleze corpul pentru barbatii din viata lor. Este bine sa te meditezi: relatia ta cu partenerul se bazeaza atat de mult pe asta? Sau exista alte valori care va apropie si care v-au facut sa deveniti parinti?

Iar daca pui atat de mult pret pe silueta, atunci nu astepta sa se remodeleze de la sine. Ia masuri in acest sens, dar ramai realista si stabileste-ti obiective pe termen lung. Incearca o combinatie de dieta, sport, masaje si alte tratamente spa. Insa vorbeste cu medicul inainte, mai ales daca alaptezi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Corpul tau dupa nastere Slabit dupa nastere Dupa nastere Alimentatia dupa nastere Recuperare dupa nastere Sanatate mamici Frumusete mamici

Articole recomandate

Citeste si despre