5 plante benefice pentru baita bebelusului

/ / Modificat: 2016-07-11
5 plante benefice pentru baita bebelusului

5 plante benefice pentru baita bebelusului

Baita bebelusului se poate transforma in foarte scurt timp de la nastere intr-unul dintre cele mai importante ritualuri pentru copilul tau. Apa calda are efecte linistitoare asupra bebelusilor si ii ajuta sa se relaxeze si sa doarma mai bine.

De aceea, este si foarte important sa te asiguri ca totul va decurge perfect in timpul acestui ritual.

Temperatura apei trebuie sa fie una placuta, de 37-38 de grade Celsius, iar produsele de ingrijire pe care le folosesti trebuie sa fie unele special concepute pentru pielea delicata a copilului tau, asa cum sunt cele din gama Johnson's Baby.

Indiferent daca optezi pentru utilizarea sapunului Johnson's Baby sau a lotiunii de spalare Bedtime Bath sau Top-to-Toe Bath, te vei putea folosi de o serie de artificii pentru a transforma acest moment intr-unul perfect. Unul dintre ele sunt plantele aromatice benefice pentru bebelusi pe care le poti folosi in timpul baitei. Iata care sunt acestea!

Musetelul

Foloseste infuzie de musetel pentru a calma pielea iritata a bebelusului tau. Acesta are efect antiseptic si antiinflamator, asa ca este ideal pentru pielea inrosita sau inflamata.

Florile de tei

Florile de tei au un miros imbatator si foarte placut, dar si efecte calmante si linistitoare. Daca le vei folosi in timpul baitei de seara, bebelusul tau va dormi mai bine.

Galbenelele

Aceste flori delicate au efecte similare musetelului: dezinfecteaza pielea si o lasa fina si placuta la atingere. Le poti folosi ori de cate ori pielea este iritata si sunt recomandate si pentru bebelusii care sufera din cauza acneei sau a eczemei.

Cimbrul

Copiii foarte agitati pot fi "pacaliti" sa se linisteasca cu ajutorul acestei plante aromatice cu efecte benefice. Cimbrul calmeaza si relaxeaza, asa ca micutul tau se va odihni mai bine dupa o baie in care ai adaugat infuzie de cimbru.

Taratele

Taratele ajuta la refacerea pielii iritate, avand efecte antiinflamatorii. Acestea sunt recomandate si pentru tratarea acneei bebelusilor sau pentru cea a eczemei, calmand pruritul si ajutand la refacerea pielii.

Tu ce plante stii ca sunt benefice pentru baita bebelusului? Impartaseste-ti cu noi trucurile in sectiunea comentariilor de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Baita bebelusului: frecventa ideala si alte sfaturi utile

Cum asiguri temperatura ideala a apei pentru baita bebelusului tau

Baita bebelusului in siguranta: 5 sfaturi de care ai nevoie!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre