7 moduri dragute de a sarbatori primavara in familie

/ / Modificat: 2014-04-01
7 moduri dragute de a sarbatori primavara in familie

primavara copiiPrimavara aduce schimbari – in sanatate, gandire, obiceiuri, alimentatie – si in sufletul nostru. Este momentul pentru activitati si idei care se pot dovedi educative pentru copii si relaxante pentru intreaga familie. Moduri de a ura "bun venit" primaverii in viata noastra.

E timpul pentru gradinarit!

Cel mai frumos mod de a celebra primavara este in natura. Aceasta este in plina transformare, iar gradinaritul impreuna cu membrii familiei in gradina casei, a bunicii sau a blocului este cel mai usor si la-ndemana mod de a te bucura de vremea de afara si de a-l invata pe copil lucruri educative despre plante, ecologie si alte minuni alte naturii. Plantati panselute, schimbati pamantul la floricelele din ghiveci si greblati gradina!

Nicio vaza fara flori

flori

E timpul ca vazele care au "hibernat" o iarna intreaga sa revina la viata si sa fie umplute cu cele mai frumoase flori din piata sau din gradina. E sezonul lalelelor, freziilor, zambilelor, narciselor si al altor minunatii colorate si frumos parfumate. Este o oportunitate de a-l invata pe copil despre florile de primavara si de a aduce un suflu proaspat fiecarei camere din casuta.

Inaltati un zmeu

Acum, ca soarele e revenit la ganduri mai bune si ca iarba incepe iar sa teasa un covor verde superb pe campuri, in paduri ori parcuri, este momentul sa marcati momentul cu realizarea si inaltarea unui zmeu impreuna cu cel mic. Ce amuzant si placut este sa te joci in natura!

Scoateti rolele sau bicicletele la plimbare

Dupa atata odihna, merita si ele sa se bucure de venirea primaverii, iar voi sa va simtiti bine la o tura prin parcuri, nu-i asa? Nu numai ca va veti amuza copios, dar va mentineti in forma, iar copiii consuma astfel energia debordanta cu care sunt inzestrati.

Desenati... primavara

invatat_desenat_scris_copii

Ia copilul in parc si asezati-va pe o paturica, apoi, scoateti toate ustensilele de desenat si colile de hartie si incepeti sa desenati ce vedeti prin preajma: copaci, iarba, norisori, soare, lac, pasari etc. Ajuta-l pe copil sa imite peisaje si sa foloseasca culorile specifice primaverii: galben, rosu, verde etc.

Mergeti la Zoo

Animalele si natura fac casa buna pentru distractia copilului si relaxarea lui. In plus, este si o ocazie pentru voi, parintii, sa iesiti un pic din cotidian si sa va bucurati cu micutii vostri... ca niste copii mai maricei!

Mancati natural... din recoltele de sezon

Ridichi, ceapa verde, salata verde, loboda, spanac si multe alte legume si fructe s-au asezat cuminti pe tarabele din piete si asteapta sa fie cumparate si preparate de voi. Recolta primaverii este plina de vitalitate, sanatate si buna dispozitie, asa ca nu ezita sa introduci in meniu cele mai frumos colorate si proaspete legume si fructe. Copilul are sansa sa invete care sunt fructele si legumele care apar primavara!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati primavara Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre