Activitati distractive pentru parinti si copii

/ / Modificat: 2011-07-04
Activitati distractive pentru parinti si copii

Activitatile de joaca ale copilului nu sunt intotdeauna pe placul si cheful parintilor. Iar jocurile preferate de parinti sunt mult prea complicate pentru copii. Exista oare un punct de intersectie intre preferintele copiilor mici si ale celor mai maricei? Iata cateva activitati si pasiuni adorate in acelasi timp si de copii, si de parinti!

Fascinatia astrelor ceresti

Atat parintii, cat si copiii adora fascinantul univers al stelelor, lunii si soarelui. In timp ce unii parinti le studiaza la nivel avansat, copiii se bucura de forma si stralucirea lor!

Puteti sa va distrati impreuna cumparand abtibilde speciale care se lipesc pe tavan si care lumineaza noaptea. Ai ocazia sa il inveti care este "carul mic", "carul mare", luceafarul si alte constelatii interesante din galaxie.


In plus, poti sa mergi cu el la Observatorul Astronomic din orasul in care stati, unde poate vedea de aproape anumite stele si congregatii stelare.

Poti chiar sa ii faci cadou un telescop de care sa se bucure cand sunt evenimente importante, asa cum sunt periodic eclipsele. Este o experienta fascinanta sa vezi de aproape stelele si luna, precum si alte planete.

colectie_de_timbre_activitati_copiiColectiile...

Este posibil sa ai o pasiune din a colectiona diverse obiecte: timbre, bani, servetele, felicitari etc. Si copiilor le place sa adune ce intalnesc in cale. Poti initia si copilul in pasiunea ta sau poti sa il ajuti sa colectioneze altceva. Intreaba-l ce i-ar placea sa stranga. Ofera-i cateva alternative, pentru ca altfel te-ai putea trezi ca vrea masini, jucarii sofisticate sau cine stie mai ce. Apoi invata-l cum sa faca.

Baieteii adora sa colectioneze insecte (sa faca insectar), masinute, elicoptere sau robotei, iar fetitele sa aiba colectie de papusele, animalute de plus de toate marimile, felicitari etc. Invata-l si ajuta-l sa isi faca un album special sau cutie pentru a depozita toate obiectele preferate.

Gatitul

Pentru unii parinti e o pasiune, pentru altii o necesitate. Iar pentru copii o experienta noua. Dar de care se va bucura la maxim. Asadar, iata o activitate in care interesele se intersecteaza la cei mici si la parinti.

Pe langa pregatirea cinei, poti sa mai rezervi 5-10 minute pentru a va distra decupand din rosii, castraveti sau ardei forme pentru a crea tot felul de imagini (pestisori, clovni, iepurasi etc.).

animale_companie_copiiAnimalul de companie

In multe cazuri, copilasii se nasc in familii in care exista deja un animal de companie. Este posibil sa iti placa pisicutele, cateii, papagalii, hamsterii sau orice alt animalut dragut. Oricare dintre ele ar fi, imparte dragoste si grija pentru ele cu micutul tau.

Invata-l cum sa il ingrijeasca, plimbati-l impreuna daca e catel si jucati-va cu el. Copilul se va distra, iar tie iti va face placere sa imparti timpul cu copilul si cu animalutul casei.

Excursiile cu cortul

Nu exista persoana – copil, tatic, mamica sau bunic – careia sa nu ii placa vacanta. Cu atat mai mult cu cat presupune aventuri si locuri intersante de explorat sau de vizitat.

Micutul tau adora petrecerea timpului in aer liber, iar daca implica si dormitul acolo, cu atat mai bine. Va fi cu adevarat fascinat!

Daca nu ai ocazia sa faci o excursie cu cortul pe undeva, ce-ar fi sa il instalezi in mijlocul sufrageriei. Puteti crea o multime de aventuri specifice, chiar si fara a avea iarba sau copaci in preajma.

Schimbati banalul pat de dormit cu o aventura pe cinste in saci de dormit, fix in interiorul cortului. Puteti initia jocuri si istorisi povesti de groaza si aveti ocazia sa imitati stilul de viata de la cort. Copilul are atat de multe de invatat dintr-o astfel de experienta!

bicicleta_potrivita_copilBicicleta sau rolele

Bicicleta sau rolele sunt pentru toate varstele. Iar in epoca in care traim sunt chiar recomandat. Din cauza evolutiei tehnologice copiii fac din ce in ce mai putina miscare. De aceea, rolele sau bicicleta sunt si un pretext pentru a-i determina sa fie mai activi. Iar distractia din parcuri este de nemasurat!

Si parintii folosesc mai nou bicicleta in locul masinii. Astfel ca acum vezi familii intregi care ies in parc sau la plimbare pe biciclete sau pe role.

Nici plimbarile cu "autopiciorusele" prin parcuri nu sunt de neglijat. Va puteti tranti pe iarba proaspata de langa malul lacului si admira cerul, puteti da forme norisorilor si cauta cu atentie trifoi cu patru foi. Distractia e in toi in aer liber, atat pentru copii cat si pentru parinti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Distractie copii Distractie aer liber copii Pasiuni copii Gatit copii Plimbare parc copii Bicicleta copii Excursii copii Activitati distractive copii Activitati distractive copilarie Activitati tatici copii Activitati tatici fetite

Articole recomandate

Citeste si despre