Asigura-i copilului tau protectia pe bicicleta

/ / Modificat: 2007-07-04
Asigura-i copilului tau protectia pe bicicleta





 

Incepand cu primele antrenamente pana la ultimul imbold dat copilului tau pentru a invata sa mearga pe bicicleta, acesta poate avea parte de incredere si independenta.

Ca parinte, este important sa ii oferi copilului tau independenta, dar sa ii asiguri totodata si siguranta de care are nevoie.

Conform Safe Kids Worldwide, o organizatie non-profit, dedicata in special prevenirii neintentionale a accidentelor copiilor, in fiecare an in Statele Unite mai mult de 130 de copii mor din cauza accidentelor legate de bicicleta si mai mult de 280 de mii sunt tratati ca si cazuri grave.

In orice caz, ceva atat de simplu precum ajustarea corecta a castilor pentru bicicleta, poate reduce riscul de accidente ce afecteaza creierul cu pana la 88%.

Safe Kids Worldwide explica cateva dintre statisticile infioratoare din jurul accidentelor de bicicleta si vine cu solutii simple pentru a le preveni.

Cumpara o casca, insa marimea potrivita!

Foloseste tehnica "ochi, urechi, gura". Cadrul castii trebuie sa fie cu 1-2 degete deasupra sprancenelor. Benzile care leaga casca trebuie sa formeze un V, chiar sub lobul urechii. Catarama ar trebui sa fie dreapta, pe piele si cureaua ar trebui sa fie confortabila atunci cand copilul deschide gura.

Poarta casca in mod corect!

Intr-un accident, riscul de ranire la nivelul capului e dublat de o casca aranjata incorect, asa ca ai grija sa aranjezi casca copiilor corect. O casca ar trebui sa stea pe varful capului, la un anumit nivel si nu trebuie sa sa miste intr-o parte si alta. Benzile castii trebuie sa fie inchise cu catarama, dar nu foarte strans.

Respecta regulile castii

Copiii nu ar trebui sa poarte castile de protectie pentru bicicleta pe terenul de joaca sau in alte activitati ce necesita casti speciale, precum ski-ul sau fotbalul. Benzile se pot prinde in echipament si pot cauza accidente.

Cumpara bicicleta potrivita

Ai grija ca bicicleta sa fie pe masura copilului tau. Ar trebui sa existe in jur de 2-4 inci liberi intre cadrul bicicletei si canalul inghinal al copilului, unde picioarele ii stau pe pamant.

De asemenea, ai grija ca bicicleta sa fie intr-o stare funtionala buna: reflectoarele sa fie securizate, franele sa mearga corespunzator, ghidoanele sa vireze usor, iar cauciucurile sa fie umflate bine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre