11 lucruri esentiale in geanta de plaja a copilului

/ / Modificat: 2016-08-02
11 lucruri esentiale in geanta de plaja a copilului

Mersul la plaja impreuna cu copiii presupune multe masuri de siguranta si o geanta de plaja speciala pentru ei. Trebuie sa te asiguri ca iei cu tine la plaja mai multe lucruri esentiale pentru sanatatea si protectia copilului. Printre cele mai importante sunt sapca, ochelarii de soare, lotiunea cu factor de protectie solara, gustarile, apa si alte cateva produse. Descopera ce nu trebuie sa lipseasca din bagajul de plaja al copilului!

Cand ai copii si mergeti impreuna la plaja ai cateva griji in plus. Nu te mai poti preocupa doar de cele necesare pentru tine. Trebuie sa asiguri confortul si sa satisfaci nevoile copilului in aceeasi masura. In plus, exista o multime de pericole care pandesc prichindeii la plaja, de aceea trebuie sa fii pregatita pentru orice s-ar intampla!

Geanta de plaja

Cel mai bine este sa cumperi o geanta de plaja separata si destul de incapatoare pentru copil. In acest fel nu vei amesteca produsele si iti va fi mai usor sa monitorizezi daca ai pus tot ce trebuie in bagajul pentru plaja.

Lotiune de plaja cu factor de protectie

protectie_solara_crema_bebelusi

Acesta este cel mai important produs care trebuie sa se regaseasca in geanta pentru plaja. Copilul nu poate sta la soare fara a-i fi aplicata lotiunea inainte. Fa asta cu cel putin jumatate de ora inainte de a expune pielea la soare. Alege lotiuni cu factor de protectie 15 sau 30 pentru copii.

Prosop

Copilul trebuie sa aiba prosop propriu pe care sa se stearga cand iese din apa. Acesta trebuie sa fie printre primele lucruri bagate in geanta lui.

Papucei/Sandalute

Papuceii de plaja sunt importanti pentru a proteja picioarele copilului de pericolele ascunse in nisip (scoici sparte, cioburi etc.). In plus, nisipul se poate incinge foarte tare de la soare si poate arde pielea sensibila de pe talpile copilului.

Pentru a nu se impiedica in papucei cauta sandalutele de plaja pentru copii. Le sustine mai bine piciorul.

Costum de baie

Multi parinti obisnuiesc sa lase copiii in pielea goala la plaja. Insa nu este recomandat si nici sanatos sa faci acest lucru. Costumul de baie un rol protector pentru zonele intime ale copiilor. Unele dintre ele chiar ii protejeaza de razele ultraviolete.

Ochelari de soare

art_ochelari

Nu sunt numai un moft pentru copii, ci o necesitate. Fiecare copil ar trebui sa aiba o pereche de ochelari de calitate pentru a-si proteja ochii de razele puternice ale soarelui. Cere sfatul pediatrului sau oftalmologului cand alegi ochelarii pentru copil.

Sapca

Capul copilului trebuie protejat pe toata perioada expunerii la soare. Copiii fac extrem de repede insolatie – o stare neplacuta care poate strica imediat distractia prichindelului tau si il poate tine in casa cateva zile. De aceea, trebuie sa te asiguri ca sapca "spune" prezent la strigarea "catalogului" de produse pentru plaja din geanta.

Gustari si apa

Apa este obligatoriu de luat la plaja. O poti pune intr-un termos special de copii pentru a-si mentine temperatura constanta. La plaja, copilul trebuie hidratat constant.

Si gustarile sunt la fel de importante. Statul in soare, balaceala in apa si alergarea de colo pana colo in cautarea scoicilor cresc apetitul copiilor. Alege gustari sanatoase si utile.

Daca ai o gentuta termoizolanta, poti lua cu tine iaurturi, banane si fructe proaspete sau chiar sandvisuri sanatoase. Daca nu, limiteaza-te la covrigei, biscuiti si alte produse care nu se altereaza la caldura.

Gel de manute antibacterian sau servetele umede

jucarii_plaja_distractie_copii

Acestea sunt extrem de utile atunci cand micutul vrea sa pape, dupa ce foloseste toaleta, cand se inteapa in scoici etc. Nu lasa copilul sa bage degetelele in gurita inainte de a avea manutele dezinfectate. Iar cum apa curata si sapunul nu sunt la indemana, aceste produse sunt o solutie eficienta.

Plasturi

Este indicat sa ai cu tine si o trusa mica cu medicamente, dar in special sa te asiguri ca ai plasturi. Se intampla tot felul de accidente la plaja, iar cele mai frecvente printre copii sunt taieturile la manute si picioare. Acestea apar din cauza scoicilor. Este indicat sa dezinfectezi zona si sa pui un plasture pentru a proteja rana de patrunderea germenilor si de o eventuala infectare.

Jucarii pentru plaja

Seturile de lopatici si galetuse pentru nisip sunt principalele pe lista. Si colacul este la fel de important ca jucariile pentru nisip. Cauta si alte surse de distractie pentru apa si plaja: aripioare de apa, grebla, barcuta etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Produse plaja copii Accesorii plaja copii Distractie vara copii Activitati vara copii Concediu vara Vacanta vara copii Pericole vara copii Accesorii plaja

Articole recomandate

Citeste si despre