A venit vacanta cu trenul din Franta. 3 lucruri pe care fetita ta trebuie sa le faca vara aceasta

/ / Modificat: 2017-07-11
A venit vacanta cu trenul din Franta. 3 lucruri pe care fetita ta trebuie sa le faca vara aceasta

Chiar daca majoritatea copiilor abia asteapta vacanta de vara, cei mai multi dintre ei se plictisesc dupa abia doua saptamani. Din pacate, insa, de cele mai multe ori, copiii ajung sa isi petreaca pretiosul timp liber cu ochii lipiti de ecranele unor gadgeturi care nu le aduc prea multe beneficii. Mai ales la o varsta inca frageda.

Insa cu putin ajutor din partea ta, fetita ta poate alege activitati care sa-i hraneasca setea de cunoastere, sa-i imbogateasca cunostintele despre lume si sa o ajute sa acumuleze acele experiente si abilitati sociale care sa-i faca mai usor drumul prin viata.

Cu ajutorul unor lucruri aparent banale, poti transforma vacanta de vara a micutei tale intr-o experienta de neuitat, de care isi va aduce aminte cu placere peste ani si ani. In plus, veti suda si mai mult relatia mama-fiica.

Iata care sunt cele trei activitati de vara care o vor ajuta pe fetita ta pe viitor:

Sa mearga la scoala de vara

Scoala de vara te poate scuti pe tine de chinul de a cauta o bona pentru micuta ta, dar poate oferi copilului si o experienta unica. Functioneaza ca un stagiu de pregatire pentru o anumita materie sau le poate cuprinde pe toate. In plus, activitatile extrascolare sunt ceva obisnuit in cadrul acestor scoli de vara. O astfel de preocupare de vacanta ii poate imbunanati fetitei tale performantele academice sau ii poate deschide orizonturile spre o materie pe care nu a studiat-o inca la clasa.

Fetita ta isi va face prieteni noi si isi va consolida abilitatile de socializare. In plus, cum majoritatea scolilor de vara sunt mai ales practice, copilul va petrece mult timp in aer liber, bucurandu-se de beneficiile pe care le aduce natura asupra sanatatii si psihicului.

Si cum scoala incepe intotdeauna cu o trecere pe la raionul de rechizite, un astfel de ghiozdan Herlitz pentru fete poate fi accesoriul prin care o vei convinge ca scoala de vara - chiar daca este ultimul lucru de care vrea sa auda acum, in iulie, poate fi o experienta placuta. Las-o pe ea sa aleaga din multitudinea de modele colorate, pentru toate buzunarele, in timp ce tu ii vorbesti despre toate activitatile amuzante care o asteapta.

Sa aiba grija de o gradina cu zarzavaturi

O astfel de gradina ii va da micutei tale ceva de facut toata vara. In plus, o va ajuta sa capete obiceiuri alimentare sanatoase si ii va imbunatati starea de spirit, eliminand starile depresive sau de stres, care se pot manifesta si la copii, mai ales in epoca moderna. Este un tip de activitate care ii invata pe copii despre responsabilitate si despre cum este sa ai grija de altcineva, care depinde de tine.

Timpul petrecut in gradina, in aer liber, o va incuraja sa faca mai mult sport, dar si sa socializeze mai eficient, daca incurajezi sa faca echipa cu o colega de scoala si sa se ocupe impreuna de plante.

Sa faca voluntariat

Desi voluntariatul poate parea o idee cam indrazneata pentru cei mici, nu este chiar asa. Foarte multe organizatii accepta copii voluntari. In plus este o sansa unica pe care i-o vei acorda fetitei tale: sa va uniti fortele si sa contribuiti impreuna la o cauza nobila. Puteti planta impreuna copaci, cumpara mancare pentru un adapost de animale sau participa la o campanie de strangere de fonduri a unui ONG - lumea e mai deschisa sa ajute atunci cand vede un copil dragut, iar fetita ta va avea satisfactia faptului ca a putut sa faca un bine, oricat de mic.

O astfel de experienta poate fi importanta pentru copilul tau, care va intelege in acest fel ca exista oameni mai putin norocosi sau fiinte care au nevoie de ajutorul nostru. Va renunta la egoismul specific copilariei si va cultiva sentimente de solidaritate fata de cei din jurul ei. In plus, va incepe sa se simta parte a comunitatii si va intelege cum orice gest, oricat de mic, poate declansa un tsunami in cealalta parte a globului. Iar aceste experiente sunt de nepretuit intr-o Romanie atat de divizata precum cea in care traim noi azi.

Tu ce activitati ai ales pentru fetita ta vara aceasta?

Sursă foto: Shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati vacanta de vara Vacanta vara copii Activitati vara copii

Articole recomandate

Citeste si despre