Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Aperitive

Biftec tartar

Biftec tartar Biftecul tartar este un preparat pretentios, devenit foarte popular in bucataria internationala. Foto: farfuridi.ro Timp de preparare 30 minute Dificultate Medie Ingrediente 300 g muschi de vita 1 lingurita mustar 1 lingurita sos Tabasco 1 lingura sos Worcestershire 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sare 1 varf de cutit piper 2 linguri capere 3 castraveciori murati 2 cepe verzi 2 oua 40 g capere 4 felii paine toast 40 g unt Mod de preparare Toaca foarte bine muschiul de vita, ajutandu-te de un satar profesional de bucatarie. Amesteca totul cu sare, piper, sos Tabasco, sos Worcestershire si ulei de masline. Imparte carnea in 2 jumatati egale si formeaza 2

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  biftec tartar biftec

Briose cu carne

Briose cu carne Daca vrei sa iti surprinzi familia cu un preparat inedit si extrem de delicios, poti opta pentru briosele cu carne. Sunt savuroase si foarte usor de pregatit. Timp de preparare 40 min   Dificultate usor Ingrediente   ulei de masline 1 ceapa mare 1 morcov ras 4 catei de usturoi 700 g carne tocata de vita 200 g pasta de tomate 100 g pesmet 2 linguri mustar 4 oua oregano uscat piper sare Mod de preparare Inainte de toate, preincalzeste cuptorul la 160 de grade, apoi tapeteaza formele pentru briose cu ulei. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa, morcovul, usturoiul si putin oregano si apoi caleste-le 2-3 minute. Amesteca intr-un bol

Autor: Ana Ionescu
Data: 17 martie 2013

Budinca de conopida

Budinca de conopida Budinca de conopida se serveste simpla sau ca garnitura langa un piept de pui pe gratar. Foto: tesco.com Timp de preparare 50 minute Dificultate Mediu Ingrediente 2 l apa 1 ceapa alba 1,3 kg conopida 50 g unt 2 catei usturoi 1 cana lapte 1 lingura faina 4 linguri parmezan 4 linguri branza feta rasa piper nucsoara Mod de preparare Pune apa la fiert. Rupe conopida in buchetele, iar cand apa clocoteste, pune conopida si fierbe-o cinci minute. Scurge apa si lasa conopida sa se raceasca. Pune untul la topit si caleste ceapa, taiata foarte marunt. Adauga usturoiul, tocat fin, caleste totul inca doua-trei minute, apoi pune faina si amesteca bine. Adauga laptele si

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  budinca de conopida budinca conopida

Budinca de smantana

Budinca de smantana este un desert simplu, care poate fi inclus in alimentatia copiilor, pana si cei mai mofturosi dintre acestia savurand-o cu placere.   Timp de preparare 50 minute Dificultate medie Ingrediente 400 g smantana 180 g zahar 8 oua 2 linguri amidon 1 lamaie 1 esenta vanilie unt topping fructe (optional)   Mod de preparare Separa galbenusurile de albusurile oualor, apoi mixeaza galbenusurile cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga smantana,

Autor: Alina Paduraru
Data: 30 ianuarie 2013

Alte articole despre:  budinca smantana budinca smantana

Budinca de sunca cu branza de vaci

Budinca de sunca cu branza de vaci Budinca de sunca cu branza de vaci este un aperitiv satios si gustos. Timp de preparare 60 minute Dificultate Medie Ingrediente 400 g paste scurte sare 150 g sunca felii 200 g telemea 100 g cascaval 3 linguri smantana 2 lingura unt Mod de preparare Pune pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, da branza si cascavalul pe razatoare si toaca sunca marunt. Pregateste un amestec din smantana, unt, telemea rasa, cascaval si sunca

Autor: Alina Paduraru
Data: 14 decembrie 2012

Bulete de cascaval

Bulete de cascaval Buletele de cascaval sunt foarte gustoase, se pregatesc rapid si se servesc in general pe platouri, alaturi de alte aperitive calde. Timp de preparare 40 minute Dificultate Medie Ingrediente 1/2 kg cascaval ras 200 g branza de burduf 3 oua 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt piper sare 1/2 l ulei de floarea soarelui, pentru prajit Mod de preparare Da branza si cascavalul prin razatoarea mica, apoi pune-le intr-un bol incapator. Adauga faina amestecata cu praful de copt si

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  bulete bulete de cascaval cascaval

Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj Daca vrei sa nu-ti petreci prea mult timp prin bucatarie, dar totodata iti doresti sa-ti impresionezi musafirii, poti pregati niste aperitive delicioase din carnaciori in foietaj. Timp de preparare 30 minute Dificultate Medie Ingrediente 1 pachet foietaj (400 g) 200 g carnaciori afumati (tip carnaciori de bere) 1 ou sare susan mac Mod de preparare Lasa foietajul la dezghetat, la temperatura camerei, cu circa 2 ore inainte. Taie foietajul in fasii subtiri, de aproximativ 2

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  carnaciori aluat

Chec cu dovlecei si ardei

Chec cu dovlecei si ardei Checurile sarate, de tip aperitiv sunt foarte versatile si pot fi pregatite pentru pachetelul copilului tau. Foto: dairygoodness.ca Timp de preparare 50 minute Dificultate Medie Ingrediente 5 oua 500 g dovlecei, rasi 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 ardei rosu 2 linguri smantana 5 linguri faina 200 g cascaval ras Mod de preparare Spala bine legumele si verdeata, apoi curata dovleceii de coaja si da-i pe razatoarea mare. In doua boluri, se sparg ouale si se separa

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  chec chec cu dovlecei si ardei dovlecei ardei

Chec cu ton

Checul cu ton este un aperitiv delicios, perfect pentru micul dejun, dar si pentru sarbatori. Se pregateste usor, este foarte hranitor si nici nu este costisitor ca pret. Timp de preparare 50 min Dificultate usor Ingrediente   1 praz 1 ceapa mare 250 g ton in ulei 220 g faina 4 oua 150 ml ulei de masline 1 plic de praf de copt 25 g unt sare si piper Mod de preparare Taie ceapa si prazul marunt apoi caleste-le intr-o tigaie mare in doua linguri de ulei si unt.

Autor: Ana Ionescu
Data: 17 decembrie 2013

Alte articole despre:  chec cu ton retete chec retete aperitive

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute Ciupercile umplute sunt usor de preparat, gustoase si satioase. Sunt ideale ca aperitive pentru mesele festive. Foto: simplyrecipes.com Timp de preparare 60 minute Dificultate Usor Ingrediente 24 ciuperci 20 g unt 2 cepe tocate 1 catel de usturoi 2 nuci tocate patrunjel tocat cimbru uscat 20 g pesmet 20 ml supa de pui 20 ml ulei de masline 40 g parmezan ras sare piper Mod de preparare Incinge cuptorul la 200 de grade. Toaca cotoarele de ciuperci. Incinge untul intr-o

Autor: Mihaela Rotaru
Data: 22 ianuarie 2014

Fursecuri sarate de cartofi

Fursecuri sarate de cartofi Fursecurile sarate de cartofi sunt un aperitiv delicios, usor de preparat, perfect pentru mesele festive, asa ca poti sa le pregatesti cu incredere chiar si pentru masa de Craciun sau Revelion. Timp de preparare 40 min Dificultate usor Ingrediente 360 g cartofi fierti 10 g unt 25 g parmezan sare si piper sunca crema de branza 1 ou Mod de preparare Fierbe mai intai cartofii cu doua lingurite de sare. Lasa-i sa se raceasca, apoi decojeste-i si paseaza-i. Adauga peste ei oul,

Autor: Ana Ionescu
Data: 9 decembrie 2013

Melon au jambon

Melon au jambon Melon au jambon sau prosciuto melone este denumirea pentru un aperitiv foarte gustos, preparat din putine ingrediente. Foto: tastetalks.wordpress.com Timp de preparare 25 minute Dificultate Usor Ingrediente 8-10 felii jambon 1 pepene galben copt 8-10 fire ceapa verde (optional) Mod de preparare Taie pepenele pe jumatate, scoate-i samburii, apoi curata-l de coaja. Taie pepenele felii groase, apoi infasoara aceste felii in suvite de jambon. Serveste aperitivul imediat, cu un vin

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Mousse de somon

Mousse de somon Mousse-ul de somon se potriveste foarte bine cu paine prajita si se poate servi sub forma de tartine atunci cand ai invitati. Timp de preparare 15 minute Dificultate Usoara Ingrediente 200 g somon afumat 1 lingurita zeama de lamaie 200 g smantana grasa sare Mod de preparare Marunteste somonul in robotul de bucatarie, apoi mixeaza totul cu zeama de lamaie si smantana. Potriveste amestecul de gust, adaugand sare dupa gust. Serveste mousse-ul de somon pe tartine de paine

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  somon afumat mousse de somon

Palmieri frantuzesti

Cand ai pofta de un aperitiv usor de preparat, bun de rontait in fata televizorului, poti pregati reteta noastra de palmieri frantuzesti. Timp de preparare 35 minute Dificultate Usor Ingrediente 1 pachet aluat foietaj 1 catel usturoi 100 ml ulei de masline 100 g parmezan ras sare piper alb 4-5 frunze busuioc proaspat 3 lingurite seminte de pin Mod de preparare Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Pune semintele de pin la prajit cu o lingurita de ulei, apoi

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  palmieri frantuzesti aperitive sarate

Pasta de avocado

Pasta de avocado Proprietatile fructului de avocado au fost adesea laudate, astfel incat o reteta care sa foloseasca acest aliment este binevenita. Timp de preparare 15 minute Dificultate Usor Ingrediente 2 fructe avocado, coapte 1 rosie mare 1 ceapa verde 1 catel usturoi 1/2 lamaie (zeama) 1 lingurita ulei de masline sare patrunjel Mod de preparare Curata avocado de coaja, taie-l pe jumatate si scoate-i samburele. Taie pulpa obtinuta in cubulete mici. Procedeaza in acelasi mod si cu

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  pasta de avocado avocado

Pasta de ficat

Pasta de ficat Pasta de ficat reprezinta o alternativa sanatoasa si foarte gustoasa a pateului de ficat din comert. Este hranitoare si are toate sansele sa fie pe placul copilului tau! Foto: catastrophysicist.wordpress.com Timp de preparare 30 minute Dificultate Medie Ingrediente 200 g ficat crud (la alegere: porc, pui, vita) 1 ou fiert tare 1 ceapa 4 lingurite unt verdeata proaspata sare Mod de preparare Toaca ficatul crud in masina de tocat carne, apoi pune la inabusit ceapa in untul bine

Autor: Alina Paduraru
Data: 26 noiembrie 2012

Alte articole despre:  pasta de ficat ficat pate de ficat

Pasta de peste afumat

Pasta de peste afumat Pasta de peste afumat este un aperitiv usor de pregatit, care se poate servi pe felii de bagheta neagra sau chiar ca umplutura pentru foitaj. Foto: dreamcuisine.co.nz Timp de preparare 20 minute Dificultate Usoara Ingrediente 300 g peste afumat (macrou) 100 g unt gras piper sare oregano uscat 1 praf boia Mod de preparare Curata bine pestele afumat de oase si piele, apoi marunteste-l in bucati mici. Intr-un bol incapator, pune pestele si untul la temperatura camerei, apoi

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  paste de peste peste

Pateu de ficat cu ciuperci

Pateu de ficat cu ciuperci Tot mai multe gospodine aleg sa pregateasca pateul de ficat acasa, pentru ca se tem de conservantii alimentari. Noi iti propunem o reteta savuroasa de pateu de ficat cu ciuperci. Foto: datz4foodies.com Timp de preparare 50 minute Dificultate Medie Ingrediente 1/2 kg ficatei de pui 1/2 kg ciuperci 2 cepe mici 300 g unt sare piper verdeata Mod de preparare Curata, spala si taie in bucati mari ciupercile. Intr-o tigaie tip wok, pune la topit doua linguri de unt, apoi adauga ceapa

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Placinta cu branza sarata

Placinta cu branza sarata Placinta cu branza sarata se poate servi ca aperitiv, la o masa cu multi invitati sau poate ajunge in pachetelul de scoala al copilului tau. Foto: aromedinbucatarie.wordpress.com Timp de preparare 50 minute Dificultate Medie Ingrediente 250 g branza sarata, de oaie 200 ml sana 200 ml smantana 6 oua 200 g foi de placinta (1/2 pachet) ulei (pentru uns) Mod de preparare Rade branza, amestec-o cu ouale, smantana si sana, astfel incat sa obtii o compozitie fluida. Intr-o tava

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  placinta cu branza sarata branza sarata

Rosii pane

Rosii pane Rosiile pane sunt foarte delicioase si reprezinta o reteta simpla de sezon, ideala pentru micul-dejun. Se servesc cu felii de bagheta neagra alaturi sau focaccia. Timp de preparare 25 minute Dificultate Medie Ingrediente 3 rosii mari 100 g faina sare piper 50 g unt 2 linguri ulei de masline Mod de preparare Spala rosiile in apa rece, apoi sterge-le cu un prosop curat. Taie rosiile in felii potrivite, pe orizontala. Separat, amesteca faina, sarea si piperul intr-un bol

Autor: Alina Paduraru
Data: 16 octombrie 2012

Alte articole despre:  rosii pane rosii
1 2
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul