Copilul.ro

Afectiuni dentare

Cele mai frecvente afectiuni dentare sunt caria de biberon si dintii strambi la copii iar la adulti cariile, sangerarile gingivale, gingivita de sarcina. Afectiunile dentare trebuie tratate din timp deoarece in timpul sarcinii si alaptarii, radiografiile si anesteziile dentare trebuie evitate.

Sindromul gurii uscate Sindromul gurii uscate
Sindromul gurii uscate este cunoscut si sub numele de xerostomie sau hiposalivatie. El se caracterizeaza printr-o senzatie inconfortabila de uscaciune in gura si printr-o cantitate scazuta de saliva. Sindromul poate fi temporar sau poate deveni o afectiune cronica. Pot aparea mai multe probleme si complicatii din cauza acestei afectiuni, de aceea este necesar consult si tratament medical adecvat.

Care sunt cauzele?

Medicii au identificat mai multe cauze care stau la baza sindromului gurii uscate sau xerostomiei:

anumite medicamente (apare ca efect secundar al unor medicamente ca cele pentru depresie, anxietate, durere, alergii, raceli sau gripe, obezitate,

Autor: Daniela Ganciu
Data: 13 februarie 2013

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.