De ce se trezesc bebelusii noaptea brusc si plang puternic

/ / Modificat: 2019-03-13
De ce se trezesc bebelusii noaptea brusc si plang puternic

Multi parinti sufera de insomnie, deoarece bebelusii se trezesc brusc. Acest lucru se intample mai frecvent in timpul noptii decat in timpul zilei, din cauza unor disconforturi care ii pot afecta. Iar plansul este cea mai buna modalitate a bebelusilor de a transmite nevoile pe care le au.

Uneori, cei mici se manifesta in acest fel nu doar pentru a cere atentie sau pentru nevoi specifice sau grave, ci din capriciu sau pentru ca este rasfatat.

Este bine de stiut ca nou-nascutul nu se trezeste brusc la fel ca un copil mai mare. In general, doarme multe ore pe zi, trezindu-se doar in momentele in care ii este foame.

Motivele pentru care bebelusii se trezesc noaptea brusc plangand

Foamea

In general, nou-nascutii exprima aceasta nevoie prin strigate bruste ca o modalitate de a anunta ca este timpul pentru a fi hraniti. Unii bebelusi se trezesc la fiecare doua sau trei ore.

Disconfort in mediul lui

Copilul se poate trezi brusc din somn daca il deranjeaza ceva, fie ii este frig, fie ii este sete sau exista un element perturbator in camera in care doarme. Pentru a evita acest lucru, parintii ar trebui sa aiba grija in ce conditii doarme bebelusul.

Trebuie sa luam masuri de precautie pentru a evita intrarea tantarilor, mirosuri puternice sau enervante sau chiar rafale violente de aer sau ploaie, care nu numai ca pot dauna odihnei, dar pot provoca si boli micutului.

Pozitie incomoda de somn

Copiii trebuie sa aiba o pozitie de somn putin inclinata. Daca sunt agitati in timpul somnului, isi pot schimba brusc pozitia si vor adopta una care le va determina dureri la maini sau picioare.

Regurgitari

Este normal ca fiecare copil sa regurgiteze de la lapte in primele luni de viata. In cazul in care aceste episoade au loc in timpul somnului, il pot ineca, fapt ce duce la trezirea brusca a copilului. Trebuie sa te asiguri ca micutul doarma intr-o parte, pentru a nu aparea probleme daca vomita.

Alte motive pentru care bebelusii se trezesc brusc plangand

Aparitia eruptiilor cutanate

Acest lucru este frecvent in cazul copiilor cu iritatii de piele din cauza transpiratiei abundente. In acest caz ar trebui ca in camera sa existe o ventilatie buna si sa fie schimbat cu haine uscate.

Boala

Un alt motiv pentru care se trezesc brusc poate fi o afectiune, indiferent daca este diagnosticata sau nu. Daca acest comportament se repeta si alte cauze sunt excluse, este imperativ sa mergeti la medicul pediatru pentru o examinare amanuntita.

Cosmaruri trecatoare

Este foarte frecvent ca bebelusii sa se trezeasca brusc, pentru ca au visat ceva urat si plang din cauza socului pe care il provoaca aceste senzatii noi.

Concluzie

Nu toti copiii isi exprima emotiile sau sentimentele in acelasi mod, astfel incat parintii au o mare responsabilitate sa descifreze mesajele pe care cei mici le transmit prin plans sau prin limbajul lor corporal.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebe Somn bebelus Somn sugari

Articole recomandate

Citeste si despre