Studiu! Privitul la televizor perturba tiparele de somn ale sugarilor

/ / Modificat: 2024-02-10
Studiu! Privitul la televizor perturba tiparele de somn ale sugarilor

 

Un studiu realizat la Universitatea din Washington, SUA, pe copii cu varste cuprinse intre patru si 36 de luni, demonstreaza ca privitul la televizor este legat de modelele neregulate de somn la copiii sub trei ani.

Cercetatorii au intervievat parintii a 2.068 de copii pentru a verifica orele la care, cei mici, stau in fata televizorului, orele de masa, obiceiurile de somn etc. 27% dintre copii aveau un somn neregulat pe timp de noapte si 34% aveau un somn agitat si se trezesc frecvent.

Datele mai arata ca micutii cu varsta sub 12 luni au petrecut, in medie, 0,9 ore in fata televizorului. Copiii cu varste cuprinse intre 12 si 16 luni, petreceau 1,6 ore si cei cu varste cuprinse intre 24 si 35 de luni, intre 2 si 3 ore.

Recent, un alt studiu publicat in Archives of Paediatrics & Adolescent Medicine a aratat ca privitul la televizor inainte de varsta de trei ani are un impact major asupra performantelor scolare, mai tarziu in viata.

Aceste date ar trebui sa ne faca sa ne gandim serios cat timp ne lasam copiii in fata televizorului, si de la ce varsta. 

FOTO: freepik.com 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn sugari Efecte negative televizor

Articole recomandate

Citeste si despre