Semne prin care bebelusul iti spune ca te iubeste

/ / Modificat: 2017-01-12
Semne prin care bebelusul iti spune ca te iubeste

Bebelusul nu iti poate spune verbal ca te iubeste si ca esti pentru el cea mai importanta fiinta, singura in bratele careia se simte cel mai in siguranta. Dar exista o serie de semnale in comportamentul lui prin care iti transmite ca te iubeste. Tu stii care sunt?

Poate ca ai impresia ca bebelusul tau nu stie cat de multe eforturi depui pentru el, cat de mult te chinuie atunci cand nu vrea sa doarma sau sa manance, ca te supara cand face boacane. In ciuda acestor lucruri, tu il iubesti enorm! Trebuie sa stii ca si el pe tine si de multe ori ti-a transmis asta, fara sa stii ca gestul lui comunica acest lucru.

Zambeste fara un stimul extern

E normal sa inceapa sa rada daca si tu razi! De asemenea, e firesc sa reactioneze zambind la anumite grimase pe care le faci! Dar gandeste-te bine: au fost momente chiar si in primele zile de viata in care pur si simplu a zambit fara a-i determina aceasta reactie in niciun fel.

Ei bine, specialistii sustin ca astfel de zambete, aparute parca din senin reprezinta un fel al micutilor de a-ti transmite dragostea.

Te priveste insistent

Cu siguranta ai surprins o multime de momente in care copilul tau s-a uitat obsesiv la tine pentru o buna perioada de timp (chiar si zeci de secunde). Adu-ti aminte, cu siguranta l-ai intrebat de multe ori atunci cand l-ai surprins "ce e, mami?" "de ce te uiti, mami, asa la mine?" etc.

Poate ca ai avut tendinta sa te impacientezi in prima faza crezand ca a patit ceva, nu-i asa? Apoi si-a revenit si a inceput sa gangureasca si sa isi vada de ale lui! Ei bine, privirile insistente ale copilului tau reprezinta o declaratie de dragoste.

Isi intinde manutele spre tine

Incepand cu varsta de 6 luni, bebelusii incep sa devina constienti de mediul care-i inconjoara. Incepe sa isi exprime afectiunea fata de tine in unele moduri cu adevarat adorabile, unul dintre ele fiind cel in care isi intind bratele spre tine. Majoritatea mamicilor considera ca acesta este un semn de rasfat prin care cer sa fie tinuti in brate, dar in realitate este o dovada emotionanta de iubire.

Iti daruieste un pupic neasteptat

Cand ajunge la varsta de un an, bebelusul tau deja stie sa isi exprime sentimentele care-l incearca, una dintre modalitati fiind daruirea unor mici pupici. Dar fara sa fie cerute! Adesea mamicile le cer bebelusilor sa le dea si lor cate un pupic, ei conformandu-se dorintei.

Exista situatii in care pur si simplu te trezesti cu un pupic destul de neclar si provenit de nici nu stii unde. Bebelusii nu stiu ca obrazul este cel mai indicat pentru acest lucru, asa ca te-ai putea trezi cu buzele lui pe umeri, sani, mana, picior, oriunde ii este la-ndemana. Este posibil sa lase in urma si ceva balute, dar ce mai conteaza, cand gestul lui este atat emotionant!

Tresalta de bucurie cand te vede

Deja vorbim de un bebelus mai maricel care-si manifesta dragostea prin sarituri, alergaturi si tresariri atunci cand te vede dupa ce ai lipsit cateva momente de acasa. Cand vezi ca pur si simplu tresalta de bucurie ca ai ajuns la el, inseamna ca te iubeste.

Imita ceea ce faci tu

Desi uneori te poate enerva acest comportament la micutul tau, trebuie sa stii ca este o dovada de dragoste. Sunt momente in care bebelusul face exact ceea ce faci si tu cu obiectele din jur. Se spune ca bebelusii imita numai persoanele care le sunt foarte dragi si pe care le iubesc cel mai mult.

In plus, e un vot de incredere pe care acesta ti-l acorda, simtindu-se in siguranta facand acele lucruri numai pentru ca persoana pe care o iubeste cel mai mult le face: adica tu!

Se arunca in bratele tale pentru ca s-a ranit

Atunci cand un copil se loveste, prima persoana la care fuge este mama. Atunci cand stie ca sufera, fuge pur si simplu spre cea mai draga fiinta pentru el si i se arunca in brate. Trebuie sa stii ca el cauta confortul pentru a se simti in siguranta si cuvintele tale linistitoare care calmeaza orice bubita. Acest lucru demonstreaza ca are incredere si nevoie de tine.

Cui oferim incredere si in bratele cui cautam siguranta? Unei persoane pe care o iubim! Copilul tau te iubeste si iti "spune" asta atunci cand are nevoie de tine!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dragoste bebelus mama

Articole recomandate

Citeste si despre