Cum se imbunatateste viata ta cand ai un bebelus?

/ / Modificat: 2014-08-21
Cum se imbunatateste viata ta cand ai un bebelus?

Unele cupluri care se gandesc sa faca un copil vad adesea numai transformarile si schimbarile mai putin placute pe care le aduce aparitia unui copil in viata lor. Faptul ca te "leaga la cap" pe viata este unul dintre ele. Insa exista o multime de beneficii si momente emotionante si unice prin care un bebe iti poate imbunatati substantial viata.

Bebelusul te adora si te iubeste neconditionat

Fiecare persoana are nevoie permanenta de dragoste si afectiune, iar un bebelus ti-o asigura neconditionat si indiferent de orice. Este o sursa sau un izvor de dragoste nesecat din care te poti hrani in fiecare zi, moment de moment. Acum ai pe cineva pe lume care te iubeste cu adevarat si care nu te va dezamagi niciodata in acest sens.

Te ajuta sa iti faci prieteni noi

Daca erai o persoana singuratica, care duceai lipsa de prieteni, atunci cand ai un bebelus, acest lucru se remediaza instantantaneu. Chiar si fara sa vrei, iti vei face tot felul de cunostinte pe la locul de joaca, la pediatru, cresa, gradinita sau prin diverse grupuri de mamici. Unele dintre ele raman la stadiul de cunostinte, dar altii ajung sa devina prieteni foarte buni si pe termen lung. Cu acestia puteti impartasi aniversari, vacante, serbari, probleme, griji, sfaturi etc.

Te face sa te simti mai tanara

Chiar daca in primele luni ai parte de stres maxim si poate si de cateva riduri cauzate de lipsa somnului sau de oboseala, pe masura ce copilul se obisnuieste cu programul sau cu rutina de somn si alimentatie, cu atat te vei putea bucura de jocuri alaturi de el. Acestea te transpun intr-o etapa pe care ai cunoscut-o probabil acum mult timp, cand erai un bebelus sau in copilarie, si tu si te fac sa te simti mult mai tanara.

Sursa ta continua de relaxare, bunadispzotie si fericire

Te intrebi oare cum de plansete, schimbat scutece si crize de isterie te-ar putea relaxa. Sa lasam deoparte aceste etape firesti din cresterea si dezvoltarea oricarui bebelus si sa luam aminte de alte lucruri. De exemplu, cum un zambet sau o grimasa mai ciudata a copilului iti starneste instantaneu rasetul si iti deseneaza un zambet pe chip, de cum primul cuvant sau primul pas al lui te face sa plangi de bucurie etc. Sau despre cum dupa o zi de munca si stres, simpla prezenta a bebelusului te calmeaza si te relaxeaza aproape brusc de cum intri pe usa.

Te ajuta sa fii mai organizata, eficienta si productiva in tot ceea ce intreprinzi

Daca inainte de a avea bebelus aveai mai mult timp la dispozitie pentru a rezolva diverse probleme, acum fiecare minut conteaza. Iti vei descoperi o calitate pe care nu credeai sa o ai: de bun organizator. Vei profita de fiecare minut liber pentru a face ceva, vei imbina anumite activitati cu altele pentru a fi mai eficienta etc.

Inveti sa apreciezi lucrurile care conteaza cu adevarat

Daca pana sa ai un copil casa ta stralucea de curatenie, sifonierul era aranjat la linie si te imbracai de la branduri celebre, fara sa tii cont de cat costa, acum nu vei mai pune atata pret pe ele si nici pe lucrurile materiale, pentru ca micutul tau si fericirea lui devin esentiale in viata ta. Vei pune pret si te vei hrani mai mult din punct de vedere spiritual din dragostea pe care ti-o ofera micutul tau. Vei cunoaste valoarea unui zambet, a unui ranjet si vei pretui fiecare gest cat de mic la intensitate maxima.

Te vor napadi tot felul de sentimente pe care nu le cunoasteai sau carora nu le dadeai importanta. Ajungi in sfarsit sa simti pe pielea ta ce inseamna sa ai un simt matern si sa cunosti acea stare in care "mama stie" ca se intampla ceva.

Te vei simti implinita

Sentimentul de mandrie si de implinire de atunci cand pui bazele unei familii este unic. Simti ca ai facut ceva cu viata ta, ca "nu ai trait degeaba", cum se spune in popor. Un bebelus poate uni si mai mult un cuplu, poate consolida relatii noi si te poate face sa iti spui in fiecare zi cat de norocoasa esti.

Te ajuta sa ai un stil de viata sanatos

Acum esti mamica si nu iti mai permiti sa te imbolnavesti prea des. De aceea, esti mult mai atenta cu sanatatea ta, respecti mai mult controalele medicale de rutina etc.

In plus, atentia si grija pentru siguranta micutului tau in ceea ce priveste alimentatia, miscarea, produsele de curatenie si ingrijire te ajuta sa constientizezi cat de nocive erau unele lucruri pe care le foloseai sau mancai inainte.

Acest lucru te face sa aderi pe zi ce trece la un stil de viata sanatos, spirit in care vrei sa iti cresti si copilul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Emotii parinti Dragoste bebelus mama Ingrijire bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre