Cum iti implineste viata un copil cu sindrom Down?

/ / Modificat: 2013-05-07
Cum iti implineste viata un copil cu sindrom Down?

Vestea ca bebelusul tau s-a nascut cu sindrom Down cade asemenea unui bumerang asupra psihicului si sanatatii tale emotionale. Ai intrebari, cauti raspunsuri si incerci sa afli "de ce ti se intampla tocmai tie". Renunta la a mai cauta explicatii inutile si afla cum un copilas cu sindrom Down iti poate implini viata! Descopera cum un copil aparent imperfect iti poate face viata perfecta!

Vei cunoaste un sentiment de iubire unic

Da, copilul tau are o conditie genetica ce ii va incetini dezvoltare asemenea celorlalti copii. Tocmai pentru asta il vei iubi si mai mult! Iubirea parintilor pentru acesti copii depaseste granitele obisnuite. Cei care au copii bolnavi experimenteaza sentimente de dragoste si afectiune coplesitoare.

Vei descoperi ca lucruri mici ca primul "mama" sau "tata" din gura micutului tau iti vor umple inima de bucurie asa cum nimic nu a mai facut-o. Te vei bucura si vei savura la maxim fiecare reusita a micutului tau, cat de mica. Si vei fi mandra de el.

Vei invata sa fii mai rabdatoare

Daca aceasta virtute lipsea dintre aptitudinile si calitatile tale, de acum va fi asezata la loc de cinste in fruntea listei. Pentru ca atunci cand ai un copil cu sindrom Down trebuie sa te inzestrezi cu de doua ori mai multa rabdare pentru a-l invata sa mearga sau sa vorbeasca decat cu un copil sanatos.

Vei scapa de prejudecati si vei dezvolta si experimenta noi orizonturi

Daca mai aveai cateva prejudecati sau stereotipuri care-ti invadau mintea, atunci cand ai un copil cu sindrom Down le depasesti pe toate. Vei descoperi noi orizonturi si noi oportunitati.

Vei deveni mai puternica

Poate ca una dintre cele mai mari temeri s-au adeverit deja: ai nascut un copil cu o situatie grava. Daca asta nu te-a daramat, este greu sa mai existe ceva care sa te invinga din punct de vedere emotional. Asadar, imediat ce renunti la a-ti mai plange de mila si vei lua in piept aceasta boala si vei descoperi ca se poate sa ai un copil minunat chiar daca sufera de sindrom Down, vei deveni invincibila.

Vei aprecia lucrurile marunte si vei descoperi adevaratele valori ale vietii

Daca pana acum puneai mai mult pret pe haine, bani si alte lucruri materiale, poate ca abia acum vei invata cu adevarat ca sanatatea este mai importanta decat toate. Si ca banii nu pot cumpara sanatatea.

Vei invata sa apreciezi un zambet, un simplu pas facut de copilul tau de parca ar fi unele dintre cele mai mari realizari ale vietii tale. Viata este scurta si nu ai timp sa o irosesti pe lucruri nesemnificative.

Vei manifesta empatie la nevoile celor de langa tine

Stii ce inseamna sa ai un copil bolnav si chiar sa fii bolnav, chiar daca indirect, prin intermediul copilului tau cu sindrom Down. Si tu suferi in aceeasi masura ca el de aceasta boala, dar din punct de vedere spiritual si sufletesc. Ceea ce te face sa empatizezi cu alte persoane aflate in suferinta si sa intelegi mai bine prin ceea ce trec.

De asemenea, vei simti nevoia sa ii ajuti foarte mult, sa fii generoasa si sa ii ajuti cu ce au nevoie asa cum ai avut sau ai fi vrut sa ai si tu parte de ajutor cand treceai prin momente grele cu micutul tau. Stii cat de mult conteaza sprijinul emotional.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sindrom down copii Dragoste bebelus mama Dragoste copil parinte Emotii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre