Streinu-Cercel: Vaccin experimental impotriva COVID-19 va fi adus In Romania

/ / Modificat: 2020-03-20
Streinu-Cercel: Vaccin experimental impotriva COVID-19 va fi adus In Romania

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului "Matei Bals" a precizat ca un vaccin experimental din Marea Britanie impotriva coronavirus va ajunge in Romania intr-o luna.

"in SUA si in Marea Britanie se testeaza un vaccin impotriva coronavirus. Noi, de la Institutul National de Boli infectioase "Matei Bals," avem deja o colaborare in acest sens si urmeaza sa primim protocolul de colaborare pentru a putea pune in experiment acest nou vaccin. 

E un vaccin facut prin inginerie genetica. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori si este un vaccin care se aplica populatiei care nu a trecut prin infectie. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide," a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru Antena 3.

Medicul a spus si cand poate ajunge in Romania acest vaccin experimental.

"Vaccinul poate fi adus in momentul in care se ratifica protocolul stiintific de cercetare si dupa avizul agentiei. Noi ne gandim ca intr-o luna de zile sa fim in posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluari de voluntari. Il vom lua din Marea Britanie," a mai afirmat Streinu- Cercel.

Sursa: Antena 3

Taguri Adrian streinu cercel Marea britanie

Articole recomandate

Citeste si despre