Adrian Streinu-Cercel: Exista riscul ca presedintele sa apese din nou "butonul de urgenta"

/ / Modificat: 2020-05-20
Adrian Streinu-Cercel: Exista riscul ca presedintele sa apese din nou

Toti romanii se intreaba daca tara noastra se va intoarce la starea de urgenta si carantina, in contextul pandemiei de coronavirus. Primul care a tras acest semnal de alarma a fost ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a explicat de ce in unele tari numarul infectarilor a crescut din nou, dramatic, dupa relaxarea masurilor si ce urmeaza pentru Romania in vara aceasta.

"Avem doua componente importante - prima e legata de virus: este un microorganism nou in natura, el a aparut in urma cu cateva luni de zile, a ajuns sa-si faca stadiile evolutive, exact ca un copil mic - e nascut, incepe sa creasca, se scolarizeaza, adica isi creste virulenta si agresivitatea si incepe sa atace, devine rebel.

In momentul in care devine rebel are niste momente de cumpana, exact cum este si omul in viata. In aceste momente de cumpana intervin autoritatile de sanatate publica. Aceste masuri il opresc pentru o anumita perioada de timp, dar el si-a capatat si virulenta si agresivitatea.

Cand incepi sa te relaxezi trebuie sa iei in calcul ca acest virus nu sta degeaba. Si unde va ataca? Exact pe unde se duce omul si se plimba," a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

"Sper ca presedintele sa nu fie nevoit sa apese butonul de urgenta"

Medicul afirma ca exista riscul ca Romania sa revina la starea de urgenta.

"Sper sa nu se ajunga acolo si sper ca presedintele sa nu fie nevoit sa apese din nou "butonul de urgenta," pentru ca un astfel de risc exista. Peste trei saptamani de acum incolo aflam si cat de mare este acest risc," a vertizat Streinu-Cercel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adrian streinu cercel Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre