Medicul Adrian Streinu-Cercel: "Va fi sigur un al doilea varf al epidemiei de coronavirus"

/ / Modificat: 2020-04-30
Medicul Adrian Streinu-Cercel:

Managerul Institutului "Matei Bals," Adrian Streinu-Cercel, a atrage atentia ca, momentan, Romania se afla pe o panta ascendenta a epidemiei de coronavirus si nu s-a terminat inca perioada de incubatie dupa Paste.

"Noi, Romania, inca suntem pe panta ascendenta si urmeaza cateva zile de foc, zile libere, daca va fi si vreme buna va exista o tendinta a populatiei sa se aeriseasca putin. Sfatul meu cat se poate de sincer este sa nu se aventureze pentru ca este o zona periculoasa. Inca nu s-a terminat perioada de incubatie dupa Paste.

Trebuie sa amanam un varf doi, el va veni oricum," a declarat Adrian Streinu-Cercel la Digi24.

"Cand ma uit la televizor ma apuca groaza"

Medicul a vorbit despre ce masuri trebuie sa luam pentru a preveni al doilea val de coronavirus, preconizat in toamna. El spune ca distantarea sociala si purtatul mastii in mod corect sunt doua dintre cele mai importante masuri impotriva infectarii cu noul virus.

"Daca noi suntem suficient de inteligenti si aplecati asupra problemei si mentinem masurile de distantare sociala, ne ducem sa ne spalam pe mani, ne ducem sa ne spalam pe fata cand ajungem acasa, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtam masca, acoperim si nasul si gura. Cand ma uit la televizor ma apucă groaza, pentru ca vad majoritatea mastilor pe sub nas, nu folosesc la nimic. Doar de design asa sau sa-si faca poza pe Facebook. Dar din punct de vedere epidemiologic n-au absolut niciun fel de valoare. Masca trebuie purtata pe nas.

Mai mult decat atat, masca are o parte metalica. Ea trebuie pusa asupra nasului si amprentata incat sa ia conturul fetei. Nu facem asa, masca isi pierde din valoarea de a proteja. De ce il ia? Pentru ca aerosolii plutesc in aer, la o distanta de 0,7 m, pana pe la 1,5-1,7 m inaltime, exact in zona de impact a fetei," a explicat Adrian Streinu-Cercel, la Digi 24.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adrian streinu cercel Coronavirus Masca de protectie

Articole recomandate

Citeste si despre