PREMIERA medicala. Un nou-nascut din Marea Britanie a facut terapie cu canabis

/ / Modificat: 2020-05-28
PREMIERA medicala. Un nou-nascut din Marea Britanie a facut terapie cu canabis

Premiera medicala in Marea Britanie. Un nou-nascut care a venit pe lume la 11 martie, la spitalul universitar Norfolk si Norwich (NNUH) este primul bebelus din lume care a primit o terapie cu canabis.

Pentru ca starea lui de sanatate nu era una buna, parintii au decis sa incerce acest tratament, relateaza The Guardian.

Un nou-nascut a devenit primul copil care urmeaza un tratament cu canabis

Oscar Parodi a fost adus pe lume prin cezariana, de urgenta, la un spital din Norwich si a devenit primul copil care urmeaza un tratament cu canabis.

Studiul este primul pas in ceea ce spun cercetatorii ca ar putea duce intr-o buna zi ca un medicament derivat din canabis sa fie utilizat in mod obisnuit in ingrijirile neonatale, pentru a ajuta bebelusii cu risc de convulsii si leziuni cerebrale.

Dupa nastere, micutul a trebuit sa fie transferat la unitatea de terapie intensiva neonatala pentru ca starea lui de sanatate era precara. 

"A fost greu cand mi s-a propus participarea la acest studiu, dar am vrut sa fac tot ce puteam pentru a-mi ajuta baietelul. Oscar a fost in spital timp de noua zile si a fost monitorizat 24 de ore din 24," a precizat mama copilului.

Terapia cu canabis ar putea ajuta la prevenirea convulsiilor si protejarea creierului nou-nascutilor

Prof. Paul Clarke, consultant neonatolog la NNUH, a declarat ca are foarte mari emotii, la fel ca si colegii sai de la la unitatea de terapie intensiva neonatala.

"Este pentru prima data cand un medicament derivat din canabis a fost testat intravenos la copii. Se spera ca va fi bun pentru prevenirea convulsiilor si protejarea creierului nou-nascutilor."

"Unul dintre motivele care ii conving pe parinti sa incerce acest proces este monitorizarea creierului mai atenta, pe care bebelusii o primesc ca parte a studiului. Acest lucru ofera parintilor o mai mare siguranta ca orice problema va fi rezolvata," a mai precizat medicul.

Taguri Marea britanie Terapie intensiva neonatala

Articole recomandate

Citeste si despre