Olympus sprijina cauza copiilor cu boli neurologice rare prin donatia oferita ONG-ului Lumea Emei

/ / Modificat: 2024-01-18
Olympus sprijina cauza copiilor cu boli neurologice rare prin donatia oferita ONG-ului Lumea Emei

Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania, se implica in sprijinirea copiilor cu boli neurologice rare, oferind ajutor financiar Asociatiei Lumea Emei. 

ONG-ul, fondat in 2022, s-a nascut din dragostea cu care Ema, o fetita de numai 5 ani diagnosticata cu BPAN, o afectiune neurodegenerativa extrem de rara, cu cauza genetica, se bucura de fiecare moment din viata. Asociatia are drept misiune sustinerea copiilor cu boli neurologice rare prin terapie, tratament si dieta medicala. O abordare complexa si integrata reprezinta singura sansa la o viata cat mai apropiata de normalitate, dar presupune resurse financiare semnificative de care majoritatea familiilor nu dispun. Astfel, Lumea Emei deruleaza programe de terapie si recuperare pediatrica, ingrijire specializata, investigatii medicale, suport si consiliere, inclusiv in ceea ce priveste adoptarea dietei ketogenice medicale, importanta pentru controlul crizelor epileptice. 

„Ne bucuram sa putem sustine cauza copiilor cu boli neurologice rare, stiind cat de mare nevoie este nu numai de sprijin punctual, ci si de o abordare complexa care include terapie, suport si consiliere. Suntem mandri ca putem contribui la acest efort si sa oferim acestor copii si familiilor lor speranta si mijloacele necesare pentru a face fata provocarilor pe care le intampina. Olympus are in portofoliu mai multe produse inovatoare care raspund celor mai variate cerinte, inclusiv intolerante, alergii alimentare si diete speciale. Nutritia joaca un rol important in viata copiilor cu boli neurologice rare, de aceea suntem fericiti sa le oferim atat produse care isi au locul in dieta keto medicala, cat si sprijin financiar", a declarat Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus Romania.

„Suntem onorati ca Olympus a decis sa sprijine proiectele Asociatiei Lumea Emei. Le multumim in numele tuturor copiilor cu boli neurologice rare din Romania, copii care au  nevoie de ingrijiri complexe din partea unor echipe multidisciplinare, ceea ce inseamna, de cele mai multe ori, costuri prohibitive. Impreuna le putem oferi speranta de a nu ramane blocati intr-o lume invizibila", a subliniat Laura Eremia, fondatoarea Asociatiei Lumea Emei.

Donatia vizeaza acoperirea cheltuielilor asociate cu programele de terapie si recuperare pediatrica si va include ingrijire specializata, investigatii medicale detaliate, terapii personalizate, precum si suport si consiliere pentru copii si familiile lor. 

In plus, Olympus va sprijini eforturile Asociatiei Lumea Emei in directia educatiei privind dietele medicale, prin sustinerea oferita realizarii a trei carti educative destinate copiilor. Aceste carti vor aborda subiecte precum reducerea consumului de zahar rafinat, dieta ketogenica in contextul epilepsiei si alimentatia pentru copiii cu intoleranta la gluten.

In prezent, portofoliul Olympus Romania reuneste peste 200 de produse care raspund unor cerinte variante, inclusiv intolerante alimentare, alergii si diete speciale, asa cum este dieta ketogenica, bazata pe un consum ridicat de grasimi. Diferentiatorii clari din portofoliu sunt iaurtul cu specific grecesc, categoria de lactate de capra, dar si oferta larga de nonlactate.

Conform Aliantei Nationale pentru Boli Rare, in Romania peste 1 milion de oameni sufera de o boala rara. Majoritatea acestora sunt de natura genetica, cele mai multe debutand in perioada copilariei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Donatie Boli neurologice copii

Articole recomandate

Citeste si despre