Prea multe jucarii? Sfaturi pentru a alege ce jucarii ar trebui sa doneze copilul tau

/ / Modificat: 2023-11-07
Prea multe jucarii? Sfaturi pentru a alege ce jucarii ar trebui sa doneze copilul tau

Nu stim voi cum sunteti, insa gandul nostru zboara deja la sarbatorile de iarna, in special la micutii care nu se pot bucura de sarbatori asa cum ar trebui. In mai putin de o luna vine Mos Nicolae, un bun prilej pentru a-l invata pe micutul tau despre generozitate si bunatate. Cum? Sortand si donand jucariile care nu ii mai folosesc!

Prea multe jucarii? Sfaturi pentru a alege ce jucarii ar trebui sa doneze copilul tau

Printre recomandarile expertilor, in special ale celor axati pe parenting, este foarte important ca micutii sa invete nu doar sa renunte la lucrurile materiale, ci si sa fie solidari sau mai empatici pana in punctul de a renunta la jucarii. Asadar, acum iti vom da cateva sfaturi care nu numai ca iti vor ajuta copiii sa invete noi valori, dar te vor ajuta sa ai mai putin haos acasa si, in acelasi timp, ii vei invata pe cei mici cum sa fie ordonati!

  • Primul pas esential in procesul de sortare a jucariilor care urmeaza sa fie donate este curatarea si dezinfectarea acestora. Asigura-te ca fiecare jucarie este intr-o stare buna, fara stricaciuni sau piese lipsa. 
  • Grupeaza jucariile in functie de varsta si nivelul de dezvoltare al copiilor. Aceasta strategie simplifica procesul de distribuire si se asigura ca fiecare copil primeste jucarii potrivite pentru etapa sa de dezvoltare. Jucariile pentru bebelusi ar trebui separate de cele destinate copiilor mai mari, iar aceste categorii pot fi subdivizate in functie de complexitatea jucariilor. 
  • Prioritizeaza jucariile educationale si creativ-educative. Jucariile care incurajeaza invatarea, rezolvarea de probleme si creativitatea pot avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii copiilor. Asigura-te ca acestea sunt etichetate si incluse in donatie pentru a incuraja un mediu de invatare stimulant.
  • Jucariile donate trebuie sa fie intr-o stare foarte buna! Daca unele dintre ele necesita baterii sau alte accesorii, asigura-te ca acestea sunt incluse si functionale. Verifica functionarea corecta a oricaror functii electronice sau mecanice pentru a evita dezamagirile la primirea jucariilor.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii Donatie

Articole recomandate

Citeste si despre