Nasterea prematura legata de virusul herpes

/ / Modificat: 2008-02-19
Nasterea prematura legata de virusul herpes





 

Cercetatorii de la Universitatea Adelaide din Australia, au descoperit ca nasterea prematura si tensiunea ridicata in sarcina sunt legate de virusul herpes.

 




Aceste descoperiri sunt un pas important in descoperirea cauzei pentru care in timpul sarcinii tensiunea este ridicata.

Grupul de cercetatori a demonstrat pentru prima data ca expunerea la infectii virale, in special la virusurile din grupul herpes, poate fi asociata cu boala hipertensiva indusa de sarcina (preeclampsia) si nasterea prematura.

Cercetatorii au descoperit prezenta unui acid nucleic viral in probele colectate de la 1326 de nou-nascuti, probele prelevate pe o perioada de 10 ani.

Dintre bebelusii participanti la studiu, 400 au fost diagnosticati cu paralizie cerebrala.

Hipertensiunea in sarcina apare la aproximativ 10% din sarcini inregistrate in tarile dezvoltate. Daca nu este tratata, poate duce la atacuri epileptice necontrolate sau eclampsie care pune in pericol viata bebelusului si a mamei.

Grupul de cercetatori a descoperit si o asociere intre o serie de mutatii genetice ereditare cu modificari in proteinele inflamatorii care cauzeaza disfunctii ale vaselor de sange din placenta si creier si determina hipertensiunea in sarcina.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

19 Februarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre