Lipsa de incredere in vaccinuri. Romanii au cea mai mare incredere in vaccinare. Francezii, cei mai sceptici

/ / Modificat: 2019-06-19
Lipsa de incredere in vaccinuri. Romanii au cea mai mare incredere in vaccinare. Francezii, cei mai sceptici

Potrivit unui studiu global, 75% dintre romani considera ca vaccinurile sunt sigure, in timp ce 59% dintre locuitorii tarilor occidentale au incredere in vaccinuri.

Desi au sisteme de sanatate si educatie dezvoltate, francezii sunt cei mai reticenti in aceasta privinta, 33% considera ca vaccinurile sunt sigure.

Jumatate dintre est-europeni, printre care si romanii, sunt de parere ca imunizarea este sigura, iar la nivel mondial, 79% dintre oameni au incredere in vaccinuri, fiind inregistrate cresteri spectaculoase in tari precum Bangladesh sau Rwanda, unde se moare frecvent de difterie, pojar sau de tuse convulsiva, relateaza The Guardian.

Locuitorii din tarile dezvoltate, cei mai sceptici

Studiul realizat de Gallup la comanda organizatiei britanice Wellcome arata ca oamenii care traiesc in tari dezvoltate au nivel scazut de incredere in vaccinuri. Acest lucru este pus pe seama raspandirii miscarii anti-vaccinare, numeroase persoane constestand beneficiile tratamentelor de imunizare pe care le considera periculoase.

Un raport ONU publicat in aprilie arata ca aproape 169 de milioane de copii nu au facut prima doza a vaccinului impotriva rujeolei intre 2010 si 2017. Astfel, in urma studiului realizat in 144 de tari Franta a inregistrat cel mai scazut nivel de incredere in vaccinuri, adica 33%.

Retele de socializare influenteaza opinia oamenilor

Dr. Heidi Larson, directorul proiectului privind increderea in vaccinuri din cadrul Facultatii de Igiena si Medicina Tropicala din Londra, afirma ca informatiile distribuite prin intermediul retelelor de socializare amplifica sentimentul de anxietate si de indoiala legat de tratamentele de imunizare.

"Social media este extrem de volatila. A schimbat total peisajul", a precizat dr. Larson, conform The Guardian.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccinuri Vaccinuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre