4 mituri si adevaruri pe care ar trebui sa le cunoasti despre vaccinarea la copii

/ / Modificat: 2019-11-04
4 mituri si adevaruri pe care ar trebui sa le cunoasti despre vaccinarea la copii

Multe organizatii medicale recomanda ca cei mici sa faca vaccinuri, benefice pentru binele lor si a celor din jur. Dar exista, inca, multe indoieli cu privire la faptul ca vaccinurile fac mai mult rau decat bine.

Temerile legate de siguranta vaccinului sunt de inteles. Multi parinti nu au incredere in ele. Sunt preocupati de posibilele riscuri si de reactiile adverse pe termen lung. Cu toate acestea, cercetarile arata ca cele mai multe temeri ale noastre despre vaccinuri sunt nefondate. Iata care sunt miturile si adevarurile referitoare la vaccinuri:

MIT: Vaccinurile provoaca autism

ADEVAR: Potrivit expertilor de la Centrul de Ingrijire Primara Pediatrica Rush, nu exista nicio relatie intre vaccinuri si autism. Aceasta temere isi are originea intr-un studiu din 1997 al carui autor si-a pierdut dreptul de profesa ca medic, deoarece intentia din spatele acestei teorii a avut un stimulent financiar. Cauzele tulburarilor de autism si spectru de autism nu au fost niciodata stabilite, dar cu siguranta nu au nicio legatura cu vaccinurile. Multi experti sunt din ce in ce mai convinsi ca acesta afectiune este determinat inainte de nastere.

MIT: Nu este necesar sa vaccinezi copiii de la varste mici

ADEVAR: Vaccinurile previn bolile mortale, de aceea copiii ar trebui vaccinati la o varsta frageda. Intarzierea vaccinurilor pana cand acestia mai cresc, creste riscul aparitiei unor boli care le poate pune viata in pericol, precum tusea convulsiva, rujeola si difteria.

MIT: Vaccinurile slabesc sistemul imunitar al copilului

ADEVAR: Dimpotriva, vaccinarea intareste sistemul imunitar al micutului. Vaccinurile introduc o versiune slabita sau dezactivata a unui virus sau a bacteriilor in corpul unui copil si il va proteja de anumite boli in viitor. Unii oameni se tem ca acest proces poate slabi sistemul imunitar sau face un copil sa se simta rau.Vaccinul face ca organismul sa produca anticorpi pentru a lupta impotriva infectiei, invatand sistemului imunitar cum sa lupte impotriva bolii.

MIT: Vaccinurile cauzeaza boli pe care ar trebui sa le previna

ADEVAR: Acestea nu provoaca boli, deoarece nu contin virusuri active.Potrivit expertilor de la Academia Americana de Alergie, Astm si Imunologie, vaccinurile sunt cunoscute si sub denumirea de imunizari, deoarece stimuleaza sistemul nostru imunitar pentru a produce anticorpi necesari pentru a ne proteja de boli sau pentru a deveni imuni la ele. Virusurile inactive din vaccinuri pacaleste in esenta sistemul imunitar pentru a creade ca exista o amenintare, deci va produce acesti anticorpi de protectie. Mai simplu spus, vaccinurile "imita" bolile pe care le previn. Acest lucru induce o imunitate care este atat naturala, cat si de durata.

Vaccinul poate provoca uneori febra scazuta sau o umflatura usoara, dar nu boli reale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccinuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre