Dr. Streinu-Cercel, despre testele de gripa: "Nu mai umblati dupa teste pentru ca le faceti degeaba! "

/ / Modificat: 2020-01-22
Dr. Streinu-Cercel, despre testele de gripa:

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului '"Matei Bals" a declarat ca nu este de acord cu testele pentru gripa, deoarece nu ai nevoie de asa ceva ca sa iti dai seama ca ai aceasta afectiune. Diagnosticul de gripa este unul foarte "clar." La fel de clare sunt si simptomele, sustine medicul. 

"Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba!"

"Trebuie sa terminam cu aceasta trasnaie, pentru ca atunci cand punem diagnosticul de gripa, este clar. Te doare capul, faci febra 39-40, te dor muschii, te simti ca si cum ai fi batut. Ai gripa! Nu ai nevoie de niciun test. Ai nevoie sa stai acasa, sa te izolezi, sa suni medicul de familie si sa ii spui ce ai. El va spune: ai gripa clinic. Acum, moda asta ca facem teste de dimineata, la pranz si seara, bombardand camerele de garda cu sute de pacienti este o prostie. Nu facem decat sa mutam virusul de colo-colo. Ca atare, recomandarea mea clara este: stati acasa, cautati-va, sunati medicul de familie. Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceţi degeaba! 80% dintre ele sunt pozitive real si 20% sunt fals negative. Ca atare, daca aveţi un test fals negativ, ce o sa spuneti? Ca nu aveţi gripa cand aveti si nu va tratati?," a declarat Adrian Streinu-Cercel la Ministerul Sanatatii, citat de Agerpres.

Acesta a afirmat ca in prezent toate spitalele de pediatrie din Bucuresti trimit copiii la Institutul "Matei Bals" ca sa fie testati de gripa.

"Sa intram intr-un cadru natural si sa ne vedem de treaba noastra. In fiecare an este gripa. De ieri si pana astazi, la "Bals", au fost 141 de pacienti. Toti aveau gripa. Aseara, la ora 20,00, erau 50 de copii trimisi de la un spital din Bucureşti pentru test de gripa," a adaugat Streinu Cercel.

Medicul a precizat ca gripa trebuie tratata cu medicamente antivirale. 

Sursa: Agerpres

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adrian streinu cercel Medicamente antivirale

Articole recomandate

Citeste si despre