Medicii atrag atentia: Nu stim sa ne ferim de gripa

/ / Modificat: 2019-01-30
Medicii atrag atentia: Nu stim sa ne ferim de gripa

Medicii avertizeaza ca foarte multe persoane nu stiu cum sa se fereasca de gripa. Si ca una dintre cele mai greseli pe care o fac romanii este aceea ca nu stiu sa se spele si in nas, nu numai pe maini. 

De asemenea, specialistii spun ca masca de protectie nu se poarta doar pe gura. Aceasta trebuie sa acopere si nasul, altfel o purtam degeaba. 

"Problema este cu igiena personala. Apa si sapunul sunt sfinte. Nu dezinfectantul. Apa si sapunul. Cum stranutam. Nu stranutam in mana. in acest context este bine sa purtam si masca de protectie. Daca o purtam sub nas o purtam degeaba. Nu uitati ca trebuie sa ne spalam si in nas.  Cand ne spalam pe maini, si in nas. Mana se contamineaza daca atinge secretiile nazale", a declarat Dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Bals din Capitala. 

Romanii nu stiu sa foloseasca batista 

„Adrian Streinu Cercel a lansat, de asemenea, un apel ca oamenii sa nu mearga cu copiii la mall si in zone aglomerate: „Daca tot vine vacanta si ii scoateti din colectivitate, nu va mai duceti copiii la mall.”

De asemenea, specialistii atrag atentia ca este recomandat sa stam la caldura si ca remediile babesti nu functioneaza. 

"Te duci in autobuz, pui mana pe bara, ajungi acasa, te speli pe maini. Daca iti sufli nasul, il sufli in batista − o chestie care la romani nu prea se poarta. Mai avem si scuipatul pe jos. Nu se face.

Stam in casa, evitam aglomeratiile voluntare. Stand la caldura, virusul nu se mai multiplica cu aceeasi viteza cu care se multiplica cand are conditiile optime.

Bun, nu ai incotro, trebuie sa mergi la serviciu, dar nu mergi la teatru, nu la meci, nu la nunta...

Daca stii ca tusesti si stranuti − si este epidemie de gripa −, cand iesi din casa, pune-ti o masca. Obligatoriu si pe nas, altfel e degeaba.

Mai raman chestiile babesti si chestiile moderne cu diverse suplimente. Sunt apa de ploaie. Zero. Nu ajuta nimic. Nici suplimentele, nici vitamina C, nici propolis, nici consumul de portocale.

Bun, daca bei ceai fierbinte iti face bine. Dar efectul vine de la caldura. si, daca ai facut febra, ai transpirat... deci, consumul de lichide ajuta. Dar ceaiul poate sa fie de absolut orice. Inclusiv ceai de hamei" a spus Catalin Apostolescu, purtator de cuvant al Institutului National de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals" pentru pressone.ro. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Gripa A(H1N1) Preventie gripa

Articole recomandate

Citeste si despre